vodstvo bolnice - šuti / Do ortopeda u Splitu preko uputnice nemoguće je doći. Evo što se događa u toj bolnici

Liste čekanja u međuvremenu su se produžile. A liječnike na bolovanju navodno već provjeravaju kontrole HZZO-a.

29.9.2021.
21:15
VOYO logo

Do ortopeda u Splitu preko uputnice - nemoguće je doći. Čak devetero ih je u KBC-u na bolovanju - a na listi čekanja je više od 3 tisuće pacijenata. Problem se navodno krije u nezadovoljstvu reorganizacijom odjela. Ministar zdravstva upoznat je s problemom, a vodstvo bolnice - šuti. 

Splitska ortopedija na klimavim je nogama s čak 9 liječnika istovremeno na bolovanju. Liste čekanja i sada su preduge, a pacijente brine što ih tek čeka na red stižu samo hitni pacijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja sestra treba operirati kuk I to je trebala operirati u onoj prvoj fazi korone 2019. Međutim odgodili su zbog korone", priča Marija Matijević, Split.

"Muž mi je pao u nedjelju večer. Došli smo na hitnu, primili su ga, slikali i ostavili u bolnicu. Jučer operiran danas prohodao na ortopediji. Najljepše je onaj tko radi, svaka im čast", rekla je Ankica Vukorepa, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritužbe su u udrugu pacijenta stigle od nezadovoljnih građana, ali liječnika ortopedije.

"Nažalost 3 tisuće ljude na listi čekanje npr operacija koljena i druge ortopedske stvari zaista su veliki problem i sada se mora cijela služba reorganizirati i poslati pacijente tamo gdje mogu dobiti zdravstvenu zaštitu, a to nije sigurno u KBC Split", rekla je Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski ortopedi navodno su nezadovoljni reorganizacijom odjela, a iz ravnateljstva tvrde da će upravo spajanjem odjela smanjiti liste čekanja.
Iz splitske bolnice nisu htjeli ništa komentirati, samo su nam potvrdili da odjel funkcionira normalno. Iako je čak 9 liječnika ortopedije na bolovanju. U priopćenju koje su nam naknadno poslali tvrde da liste čekanja postoje godinama, a u situaciji s pandemijom ionako su sve kirurške specijalnosti odnosno svi operacijski zahvati reducirani. 

Liste čekanja u međuvremenu su se produžile. A liječnike na bolovanju navodno već provjeravaju kontrole HZZO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da odlazak ortopeda na bolovanje na ovakav način kolektivno predstavlja jednu nekorektnost prema pacijentima, jer oni nisu krivi za situaciju koja se dogodila i narušene međuljudske odnose", priča Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenta.

Pacijentima je važno samo kada će doći na red na potrebnu operaciju, a što stoji u pozadini neslaganja između vodstva bolnice i ortopeda na bolovanju, ne bi trebala biti njihova briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo