Pojačan promet / Do podne je na put krenulo 20.000 vozila: Gužve prema moru očekuju se i ovaj vikend

Pojačan promet na Lučkom najbolji je znak da je turistička sezona u punom jeku

15.8.2019.
21:45
VOYO logo

S blagdanom Velike Gospe počeo je zadnji produženi vikend ovog ljeta. Još od jučer poslijepodne pojačan je promet u smjeru mora, što je pokazatelj da će se ovih dana popraviti slika turističke sezone. 

Tome u prilog idu i podaci iz HAC-a prema kojima je vidljivo povećanje prometa u smjeru mora. Naime, ovogodišnji promet na Veliku Gospu veći je nego lani, a gužve se očekuju sve do nedjelje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan promet na Lučkom najbolji je znak da je turistička sezona u punom jeku. Brojevno stanje popravili su domaći turisti. Usporedbe radi, prošle je godine dan uoči Velike Gospe na more krenulo nešto više od 30 tisuća vozila, a ove osam tisuća više. Jači je i današnji dan - samo do 12 sati na put je krenulo više od 21 tisuće vozila, što je gotovo 2000 vozila više nego lani

Prema ovim podacima svatko bi pomislio da su na cestama kilometarske gužve, no promet je prohodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, iz HAK-a upozoravaju da bi gužvi moglo biti.

"Svakako da se očekuju gužve cijelog ovog vikenda u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti. Ovo se također smatra jednim od udarnijih vikenda, rekla bih, što se tiče same sezone", govori za RTL DanasIvana Mišlov, izvjestiteljica HAK-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One prave višekilometarske gužve očekuju su u nedjelju kada će se najveći broj domaćih turista vratiti kući. 

"Vrlo vjerojatno bit će kolone i iz Dalmacije i iz smjera Istre i Kvarnera. Svakako savjetujemo vozače da se prije polaska informiraju i vide kakva je situacija da bi se izbjegla stajanja", govori Mišlov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez gužvi, nema ni stresa, a samim time, svi oni koji bi već u ponedjeljak trebali na posao lakše će provesti posljednji dan godišnjeg odmora. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo