od cvjećara do ministara / 'Dobar posao' s Berošem. Na natječaj eBolnica prijavio se bivši Sanaderov ministar. Firmu je osnovao 21 dan prije isteka roka

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prof. Beroš profesionalno poznaje prof. Ljubičića obzirom da obojica dugo godina djeluju u istim stručnim krugovima, poručili su iz Ministarstva

20.4.2021.
13:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se saznalo da je ministar Vili Beroš odobrio milijunski IT posao tvrtki koja je najpoznatija po izradi cvjetnim aranžmanima priča je dobila i svoj nastavak. Naime, na tom istom natječaju vidljiv je još jedan neobičan detalj - za posao stručnog koordinatora prijavila se jedna jedina tvrtka, osnovana dvadesetak dana prije roka, a vlasnik joj je bivši Sanaderov ministar, piše 24sata

Vrijednost cjelokupnog natječaja je 4.19 milijuna kuna s PDV-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj je podijeljen u dvije grupe - A i B. Grupa A, koja podrazumijeva dokumentaciju i specifikacije pripala je tvrtkama Dimeros i Navada. Oni su dobili 3.35 milijuna kuna za svoj posao.

Image
sve bizarnije /

Ministarstvo zdravstva dalo IT posao vrijedan 1,6 milijuna kuna tvrtki koja je radila cvjetne aranžmane

Image
sve bizarnije /

Ministarstvo zdravstva dalo IT posao vrijedan 1,6 milijuna kuna tvrtki koja je radila cvjetne aranžmane

Grupa B iz natječaja obuhvaća usluge stručnog koordinatora u projektu eBolnice. Na taj dio natječaja prijavila se jedna jedina tvrtka - Aenona Consulting. Njen vlasnik i direktor je Neven Ljubičić, bivši HDZ-ov ministar zdravstva i socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prema sudskom registru ta je tvrtka  osnovana 4. kolovoza 2020., samo dvadesetak dana prije 25. kolovoza, odnosno isteka roka za dostavu ponuda za natječaj. Procijenjena vrijednost nabave za ovaj dio posla iznosi 1.14 milijuna kuna bez PDV-a, a prema zapisniku o javnom otvaranju ponuda, Aenona je ponudila 10 tisuća kuna nižu cijenu - 1.13 milijuna kuna.

Taj stručni suradnik, navodi se u natječajnoj dokumentaciji, pojednostavljeno rečeno trebat će nadzirati Navadu, firmu koja se, uz IT, bavi cvjećarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičič je jučer za 24sata rekao da nije prošao na natječaju.

A iz Ministarstva zdravstva na upit je li ministar Beroš u prijateljskim odnosima s Ljubičićem odogovorili su: "Svi postupci javne nabave provode se sukladno Zakonu o javnoj nabavi i pripadajućim podzakonskim propisima, a u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi koji je trenutno na snazi, u otvorenom postupku javne nabave ponudu može, u roku za dostavu, dostaviti svaki zainteresirani gospodarski subjekt. Prof. Beroš profesionalno poznaje prof. Ljubičića obzirom da obojica dugo godina djeluju u istim stručnim krugovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa rekli su da su jučer  otvorili predmet tragom medijskih natpisa o aferi Cijepi se te da se ide se u prikupljanje podataka, dokumentacije. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo