'sve je transparentno' / Dobar šoping u centru Zagreba: 'Bandićeva supruga od prodaje vlastite imovine kupila je kćeri stan'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milan Bandić u fokusu je zbog kupnje stana od prijatelja koji je odradio brojne poslove s Gradom Zagrebom

31.1.2020.
9:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u centru Zagreba kao i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i to odmah nakon kupnje nekretnine, doznaje Hina u petak iz Grada Zagreba.

Iz Grada poručuju i kako se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde kako je "sve transparentno i nema ništa sporno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika je od prodaje vlastite imovine dala kćeri novac za kupnju stana", pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Sedamdesetak kvadrata u centru Zagreba za 854 tisuće kuna

Index je objavio kako je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun.

U imovinskoj kartici Milana Bandića, navodi Index, nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi na računu 720 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostava izračunali su da  je kvadratni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen svega 1474 eura, a pozivaju se i na vještaka za nekretnine koji tvrdi da stan vrijedi najmanje dvostruko više.

Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo