sve je izgledalo profi / Dobio je primamljivu ponudu, obećali mu dovesti goste, a onda je shvatio da je prevaren. 'Želim da svi znaju'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve je tražio i napismeno putem maila te da će se agenciji povratno javiti ako prihvati ponudu

7.6.2022.
11:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Neobična, ali i velika prevara stiže s Korčule. Iznajmljivač s Korčule kaže da ga je prevarila turistička agencija koja mu je obećala goste u predsezoni i posezoni, a nakon što je uplatio prestala je cijela komunikacija.

Kako kaže, sve je krenulo telefonskim pozivom prije tri mjeseca kada su ga nazvali s britanskog broja i predstavili se kao turistička agencija "Vacation Saga" te iznajmljivaču ponudila primamljivu ponudu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin je bio zainteresiran za suradnju, odnosno posredovanje prilikom iznajmljivanja mojih apartmana. Obećao je da će apartmane napuniti skandinavskim gostima u predsezoni i posezoni, što je meni bilo zanimljivo. Istaknuli su da ne rade na proviziju, već se plaća za 18 mjeseci održavanja i posredovanja, oko dvije tisuće kuna. Garantirali su od 50 do 70 noćenja, a ako ne uspiju, produljuju članstvo gratis", objašnjava Korčulanin.

Image
PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA /

Htio je povoljan kredit, a na kraju naletio na lažnog prevaranta: Ostao je bez nekoliko tisuća kuna

Image
PU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA /

Htio je povoljan kredit, a na kraju naletio na lažnog prevaranta: Ostao je bez nekoliko tisuća kuna

Sve je tražio i napismeno putem maila te da će se agenciji povratno javiti ako prihvati ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Računajući kako to nije veliki novac ako mi upali toliki broj gostiju za predsezonu i posezonu, nakon još nekoliko izmijenjenih mailova i telefonskih poziva, odlučio sam se na uplatu. Guglao sam po raznim forumima radi li se o prevarantima, no nigdje nisam naišao ni na kakve loše recenzije ili ikakve probleme vezano uz spomenutu agenciju. Njihova web-stranica je izgledala profesionalno", rekao je.

Uplatio je novac, a došla mu je i potvrda o uplati, kao i kod svih ostalih plaćanja. Dogovorili su cijenu, slike koje će postaviti i sve ostale detalje. 3. travnja uplatio je novac i tad nastaju problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikako da krenu rezervacije, a na pitanja kad će početi, odgovaraju mi da preuređuju stranicu, da će za nekoliko dana sve biti riješeno, da se ne brinem i da se ispričavaju. I tako svakih nekoliko dana, dok nismo došli do sredine svibnja. Svaki put su bili profesionalni i odmah odgovarali na mailove, slatkorječivo i s puno isprike, prelaze na novu platformu i rade sve da bude što prije gotovo. Kad sam shvatio da je riječ o prijevari, da me “potežu” i lažu, poslao sam im nekoliko mailova u kojima sam im napisao da sam ih prokužio i da mi je jedino žao što danas u svijetu postoje ljudi koji se bogate na takav način. Nakon toga prestaje komunikacija mailom, a telefonski broj se više ne koristi", tvrdi Korčulanin.

Kako kaže ne radi se o velikom iznosu pa prevaru nije prijavio policiji, ali je odlučio da se cijela priča zna javno te tako upozori ostale iznajmljivače na ovaj problem. Naknadno je doznao da su i prije varali ljude na isti način, ali pod drugim imenom turističke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo