najava sanacijskog ravnatelja / Dobre vijesti iz KBC-a Zagreb: djeca s prirođenim srčanim manama više neće morati u inozemstvo na operaciju

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Sanacijski ravnatelj KBC-a Zagreb Hrvoje Vrčić kao jedan od ključnih ciljeva navodi uspostavu programa objedinjene dječje kardiologije i kardijalne kirurgije, čime bi se potpuno zadovoljile dijagnostičke i terapijske potrebe djece s prirođenim bolestima srca

18.10.2015.
10:45
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Sanacijski ravnatelj KBC-a Zagreb Hrvoje Vrčić najavio je u razgovoru za portal zdravlje.hina.hr provedbu programa objedinjene dječje kardiologije i kardijalne kirurgije, kako bi se što veći broj djece s prirođenim srčanim manama operirao u Hrvatskoj, bez potrebe da na operacije odlaze u inozemstvo.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 400 djece s prirođenim bolestima srca, od čega je za njih dvjestotinjak potrebno kirurško liječenje srčanih anomalija, kako u novorođenačkoj i dojenačkoj, tako i u dječjoj dobi. No, trenutno se u KBC-u Zagreb godišnje operira tek polovica od ukupnog broja djece s prirođenim bolestima srca. Vrčić kao jedan od ključnih ciljeva navodi uspostavu programa objedinjene dječje kardiologije i kardijalne kirurgije, čime bi se potpuno zadovoljile dijagnostičke i terapijske potrebe djece s prirođenim bolestima srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacijski ravnatelj najveće hrvatske bolnice govori i o otvaranju Jedinice za opservaciju pri Centru za hitnu medicinu, zahvaljujući kojoj je za 70 posto smanjen broj hospitalizacija iz hitne službe, a time i broj nepotrebnih primitaka pacijenata u bolnicu. To je omogućilo prethodno naručenim pacijentima da budu u zakazanom terminu primljeni na bolničko liječenje, jer njihove postelje nisu zauzete s pacijentima koji su dosad primani u hitnu službu.

Vrčić je o također pričao o naporima na smanjenju lista čekanja na dijagnostičke postupke, kao i nastojanjima da se povećaju prihodi i smanje gubici KBC-a, koji je prethodnih godina dnevno stvarao gubitak od milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo