Tomislav Ćorić / Dobre vijesti za građane! Pojeftinjuje plin, ministar za RTL najavio: 'Ovo bi mogla biti godina pojeftinjenja'

Sve je zapravo na opskrbljivačima, no ministar vjeruje da će ih konkurencija natjerati da samnje cijene

18.2.2020.
19:39
VOYO logo

Dobre vijesti za građane - tiže pojeftinjenje i to iz HEP-a. Hrvatska elektroprivreda smanjila je veleprodajnu cijenu plina za 8,1 posto i to za razdoblje od 1. travnja ove godine do 31. ožujka iduće godine.

To znači da će plin pojeftiniti i za kućanstva, procjenjuje se za oko jedan posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to konkretno znači za potrošače i koliko će se smanjiti njihov mjesečni račun otkrio nam je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

"Prije svega je ovo poruka opskrbljivačima, kojima će plin od HEP-a doći po osam posto nižoj cijeni, da to isto mogu prenijeti prema svojim korisnicima. Ovo je prije svega odraz tržišnih okolnosti i nadamo se da će opskrbljivači, na koje ne možemo utjecati, preliti pojeftinjenje i na krajne korisnike, da građanima omogućimo nekoliko desetaka manje račune za plin", rekao je Ćorić za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija će učiniti svoje

Sve je zapravo na opskrbljivačima, no ministar vjeruje da će ih konkurencija natjerati da samnje cijene.

"Dobro je da krajnji korisnici mogu odabrati svog opskrbljivača i oni će dobro morati razmisliti koju će cijenu ponuditi. Konkurencija bi trebala dovesti do smanjenja cijena plina. Trebamo svi zajedno pokazati solidarnost", rekao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo jedino pojeftinjenje ili ih možemo očekivati još? "U ovom trenutku je jedino, no svakako, temeljem trenutnih trendova možemo reći da u 2020. ne bi trebalo doći do povećanja cijena vode, čak bi moglo doći i do određenog rasterećenja. Ova godina nije godina poskupljenja, mogla bi biti godina pojeftinjenja", odgovorio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo