Nadmašili 2018. godinu / Neki nisu zaboravili pomoći onima kojima je najpotrebnije: 'Super je što im možemo uljepšati Božić'

Samo na zagrebačkoj Trešnjevci podijeljeno je korisnicima Caritasa 150 paketa s namirnicama i raznim potrepštinama

21.12.2019.
22:27
VOYO logo

Zahvaljujući humanitarnim akcijama, u vrijeme darivanja ne zaboravljaju se ni oni potrebiti. Kroz Caritasovu akciju "Obitelj za obitelj" samo na zagrebačkoj Trešnjevci podijeljeno je 150 paketa.

Sve ono što se našlo u paketima marljivo su prikupljali su vjernici iz župe sv. Josipa. Za svoje poklone, danas su, unatoč kiši, čekali u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući dobrim ljudima iz župe sv. Josipa  na zagrebačkoj Trešnjevci, oni potrebiti koji su članovi ove župe, nešto će lakše dočekati Božić i Novu godinu. Naime, nakon gotovo mjesec dana donacija raznih namirnica i ostalih potrepština, dodijeljeni su im paketi, koji svakome od njih mnogo znače. 

"Svega ima, počevši od šećera, brašna, ulja, tijesta, za kolače napraviti ko hoće, ma stvarno svega", kazala je Jadranka iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Caritasa su zadovoljni jer ovogodišnja je akcija nadmašila onu lanjsku.

"Svake godine je sve bolje, prošle godine je bio veliki odaziv, sada je još veći jer imamo i više korisnika pa je super što se ljudi odazivaju da možemo uljepšati Božić nekome", rekla je volonterka Caritasa Maja Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakete su punili volonteri

Pokloni kao i obično, najviše su radosti donijeli djeci.

"Oni se jako vesele, pogotovo najmanje članovi, djeca  kad dobiju poklone, slatkiše, odmah gledaju u kutiju jel je za njih", rekla je Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kutije i vrećice punili su volonteri trudeći se da sadržaj svakog paketa bude jednak, a  u njemu je bilo dosta svega, i to zahvaljujući još jednom projektu. 

"Uveli smo i od prošle godine jednu novinu koja se zove Caritasov adventski kalendar. Prvog 12. stavlja se ulje, 2. 12. brašno, 3.12. šećer i tako dan po dan, kap po kap i evo nam božićnog paketa", rekao je voditelj Caritasa župe sv. Josipa, Damir David

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Caritasovi korisnici bili bi još sretniji kada bi im stalno bilo kao za blagdane. 

"U ovim danima Božića je još dobro, ali recimo kada bi se sve to preko ostalih mjeseci moglo pojačat bilo bi dobro, ali gledajte, svagdje je teško pa mora biti i nama teško", rekao je Silvijo iz Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme blagdane građani najviše doniraju, no možda ih ovakve akcije potaknu da se malo više aktiviraju i kroz ostatak godine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo