SLUČAJ IZ KOPRIVNICE / Dobrodošli u Hrvatsku: završio fakultet i zaposlio se ali mora vratiti 81.000 kuna stipendije

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tijekom postupka svjedočila je i mendžerica iz Podravkinih ljudskih potencijala Tanja Kancijan koja je navela kako je Podravka potkraj 2014. objavila javni natječaj za zapošljavanje radnika sa završenim FER-om

24.5.2018.
16:45
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Patrik iz Koprivnice županijskoj zakladi Hrvatske gospodarske komore mora vratiti čak 81.000 kuna stipendije koju je dobio dok je studirao na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva jer se nakon završetka studija zaposlio u Zagrebu, a ne Koprivničko-križevačkoj županiji. Odlučio je tako Općinski sud u Koprivnici, a presuda je nepravomoćna, javlja Podravski.hr.

Inače, zaklada HGK-a za stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja s Patrikom je sklopila ugovor u studenome 2009. godine kojim se obvezala isplaćivati mu 1500 kuna mjesečno do srpnja 2014. godine. Patrikova obveza iz ugovora bila je završiti studij u roku i zaposliti se na području Koprivničko-križevačke županije. No, stipendist upozorava kako potonji uvjet nije mogao ispuniti jer prilikom potrage za poslom nije primio niti odbio nijednu ponudu za radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patrik je diplomirao u roku na FER-u u srpnju 2014. godine, a od rujna iste godine zaposlen je u tvrtki Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu.

"Nakon završetka studiranja javio sam se radi zaposlenja u Podravku, Belupo i Hartmann, a išao sam i na razgovor u Podravku, nakon čega su mi priopćili da trenutno nemaju potrebe za mojim zanimanjem. Od Hartmanna i Belupa nisam dobio nikakav odgovor", svjedočio je Patrik na sudu, a doznaje Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom postupka svjedočila je i mendžerica iz Podravkinih ljudskih potencijala Tanja Kancijan koja je navela kako je Podravka potkraj 2014. objavila javni natječaj za zapošljavanje radnika sa završenim FER-om, i to svih smjerova s radnim iskustvom. No, kako se nisu javile osobe s radnim iskustvom, zapošljavali su i one bez radnog staža.

Zato je ovih dana presuđeno da zakladi HGK-a u Koprivnici mora vratiti 81.000 kuna plus kamate i sudski troškovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo