Prijatelj u trenucima očaja / Dobrotvor otvorio dušu: 'Nisam mogao znati o čemu se radi. A onda sam pogledao u njihove oči...'

Danima je, nakon svega, o njima razmišljao, ali ni svojoj supruzi ni djeci nije pričao o dobru koje napravio

30.1.2019.
19:25
VOYO logo

"Već deset dana pokušavamo ući u trag osobi koja nam je jako puno pomogla tog ponedjeljka" dio je pisma koje je dirnulo Hrvatsku.

Roditelji djevojčice koja je sredinom siječnja na putu iz mostarske u zagrebačku bolnicu preminula od komplikacija vodenih kozica, uputili su ga Radio Zadru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjeka koji im je u trenucima tuge, očaja i nemoći bio prijatelj nisu zaboravili i željeli su mu zahvaliti. Umirovljenik Ive Buterin je vrlo brzo pronađen.

"Bilo je grozno jer sam zapravo vidio da im ne mogu puno pomoći. Sve to što ja za njih radim, to je sitnica. To je ništa zapravo…" riječi su gospodina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo ništa obitelji Radišić u tom je trenutku bilo sve. Shrvani nakon smrti devetogodišnje kćeri tumarali su Zadrom tražeći ustanove koje im moraju ovjeriti papire da sa svojim anđelom vrate kući. 

"Rekli su mi da traže policiju i sanitarnu inspekciju. Ja nisam zapravo u trenutku bez  činjenica mogao zaključiti o čemu se radi, ali sam onda vidio kovertu sa štambiljom opće bolnice i da traže policiju i da su iz Čitluka. Onda sam pogledao u njihove oči", priča nam umirovljenik Ive Buterin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz njih se moglo iščitati sve. 

"Po putu nismo puno razgovarali jer su oni zaista bili u situaciji u kakvoj su bili, a ja sam tražio nekakve teme za koje sam smatrao da bi ih mogle bar na trenutak opustiti i ublažiti bol u kojoj su se zatekli", nastavlja Ive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer svima

Danima je, nakon svega, o njima razmišljao, ali ni svojoj supruzi ni djeci nije pričao o dobru koje napravio

"Oni su saznali tek jučer kad su vidjeli društvene mreže i vijesti, kad smo se čuli bili su prezadovoljni. Oni su zapravo već odrasli ljudi i znaju kakav je njihov otac tako da ih to nije posebno iznenadilo", govori ovaj skromni gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sjećanju na bol koju su proživjeli njegovi, pa sada se već može reći - novi prijatelji, nema radosti. Smiješak mu se otme tek kad priča o svojim sinovima. Zna što je roditeljska ljubav i može razumjeti užas koji prolaze Valentina i Zoran. Iako je u 73., godine ga neće spriječiti da i ubuduće pomaže drugima. A to je, kaže, naučio i svoju djecu.

"Cijeniti ljude, poštovati. Imati određene vrijednosne kriterije koji se, na žalost, sve više zanemaruju", poručio je Ive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A djeca, pa i ona odrasla najbolje uče iz primjera. Njegovi se sinovi imaju na koga ugledati! 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo