ne odustaje od politike / Došao na sjednicu Sabora nakon sat vremena: Bernardić želi odraditi svoj saborski mandat

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Neće se, ipak, gurati u SDP-ove saborske odbore

22.7.2020.
9:40
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši lider SDP-a Davor Bernardić unatoč izbornom debaklu ostaje u politici, a navodno će voditi izaslanstvo OESS-a, piše u srijedu Večernji list.

Bivši lider najjače oporbene stranke koji je tu poziciju napustio zbog izbornog debakla SDP-a, kao što je i najavio, dolazi danas na konstituirajuću sjednicu Sabora, a kako dnevnik neslužbeno doznaje od izvora bliskih Bernardiću, planira potpuno konzumirati i svoj saborski mandat u iduće četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, nema se namjeru povući iz političkog života što je, primjerice, svojedobno nakon gubitka izbora od Andreja Plenkovića napravio bivši predsjednik stranke Zoran Milanović. A što neki u aktualnom vodstvu SDP-a smatraju da bi i za Bernardića, ali i za samu stranku, u ovom trenutku bilo najpametnije.

Image
sve je spremno /

Konstituiranje korona Sabora: S fizičkom distancom i maskama na licu zastupnici će položiti prisegu

No Bernardić očito ima drugačije planove. I iako se u saborske odbore koje je SDP dobio Bernardić “gurati” neće, s najužim je stranačkim vodstvom, kažu izvori Večernjeg lista, dogovorio da će u izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), vjerojatno biti voditelj izaslanstva s obzirom na to da je ta funkcija u saborskoj podjeli pripala upravo SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tijelu kojemu je jedna od glavnih zadaća omogućiti međuparlamentarni dijalog svih država sudionica OESS-a, a jedna je od važnijih aktivnosti i promatranje izbora, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo