reakcija hns-a / 'Dok je neodgovornog, monopolističkog Holdinga i zagrebačke samouprave bez ovlasti, bit će zlatnih WC školjaka'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz HNS-a su reagirali na obnovu WC-a po cijeni od gotovo 10 tisuća eura po kvadratu

30.4.2019.
11:00
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački HNS u povodu medijskih otkrića o obnovi javnog WC-a na Trgu Petra Krešimira IV po cijeni od gotovo 10 tisuća eura po kvadratu, želi istaknuti sljedeće.

Cijene kojima se na području gradskih četvrti i mjesnih odbora izvode komunalni radovi i radovi na uređivanju i održavanju zelenih površina odavno su nerealne i na žalost, nisu nikakva novost! Takav je i najnoviji slučaj na Krešimirovu trgu, gdje cijena “obnove” WC-a iznosi gotovo 10 tisuća eura po kvadratu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monopol Holdinga, koji unaprijed računa da će proračunska sredstva za održavanje i radove po kvartovima dobiti njegove podružnice te mjesni odbori i pogotovo gradske četvrti koje ne mogu ni o čemu ozbiljnijem odlučivati, pogotovo ne o odabiru izvođača i cijenama radova, osnovni su razlog preskupih troškovnika i radova koji se obavljaju po čitavome Zagrebu.

Sve dok pojedine djelatnosti u gradu, kao što je recimo održavanje zelenih površina, ne prepustimo konkurenciji te mjesnoj samoupravi u Zagrebu osiguramo pravnu osobnost, financijsku samostalnost i mogućnost donošenja samostalnih odluka, sve do tada ćemo imati monopolistički Holding, preskupe troškovnike i astronomske cijene “zlatnih wc školjaka”!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada, u gradu u kojem se za stotine tisuća kuna postavljaju skele na oronule fasade da bi se vlasnici “motivirali” na obnovu, pa se skinu, a fasade još starije nego prije, nikoga s barem malo zdravog razuma ne treba čuditi kvadrat “zlatnog” WC-a od 10 tisuća eura! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo