oglasio se na facebooku / Dok Milanović odbija komentirati Karamarkove prozivke zbog Pape, Prgomet o njima ne šuti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Licemjerno je prozivati tko je bio, a tko ne na Papinoj misi. Misa nije politički poligon', napisao je Prgomet na svom Facebooku

8.6.2015.
20:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Kada su novinari Zorana Milanovića danas upitali za komentar na kritike predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zbog neodlaska u Sarajevo povodom dolaska pape Franje, premijer je rekao kako to neće komentirati jer je nedostojno.

Milanović je rekao kako je papin posjet BiH značajan te da je državnom tajniku Vatikana, prije mjesec i pol dana, pismeno predložio da se papa tijekom posjeta obrati Hrvatima u BiH, u smislu da tamo ostanu i grade dom, ali da ne bi bilo loše kada bi simbolički posjetio neki od povijesnih katoličkih samostana u srednjoj Bosni, koji su stoljećima čuvali zapadno kršćanstvo u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Karamarko na Facebooku /

'Niti jedan predstavnik službene hrvatske vlasti se nije udostojio doći u Sarajevo, to je sramota!'

Image
Karamarko na Facebooku /

'Niti jedan predstavnik službene hrvatske vlasti se nije udostojio doći u Sarajevo, to je sramota!'

"To nije napravljeno, ne ulazim u razloge zašto, ali smatram da bi to bilo dobro zbog Hrvata u BiH, i to je način na koji razmišljam o svom i našem narodu te nastojim biti s njima, a ne samo od izbora do izbora, kada mi treba neki kandidat. To je moj komentar, ovo drugo neću komentirati, jer je nedostojno", rekao je Milanović.

U međuvremenu, na Karamarkove prozivke oglasio se njegov bivši zamjenik Drago Prgomet, predsjednik udruge Hrvatska inicijativa za dijalog - HRID.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Licemjerno je prozivati tko je bio, a tko ne na Papinoj misi. Misa nije politički poligon! To što sam vjernik i idem u crkvu ne znači da sam uzorniji građanin i bolji čovjek od drugih. Umjesto toga, bilo bi mnogo bolje da su političari barem pokušali doživjeti i razumjeti glavnu Papinu poruku u Sarajevu o miru, toleranciji i dijalogu. Ili to nije moguće budući da od sukoba žive i njime hrane svoje političko postojanje!?", napisao je Prgomet na Facebooku.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u nedjelju da je "sramota" da nijedan predstavnik službene vlasti Hrvatske nije bio uz hrvatski narod, koji je u subotu tijekom posjeta pape Franje Sarajevu ponovno iskazao privrženost Katoličkoj crkvi te smatra da je aktualna hrvatska vlast ponovno iskazala potpunu otuđenost od vlastitog naroda. Istaknuo je kako je u subotu na jednom od središnjih događaja u svijetu tog dana, koji je imao i veliku političku važnost, papu dočekalo preko 60.000 ljudi, među kojima najviše Hrvata, katolika. Podsjetio je da se prema popisu stanovništva iz 2011. godine 86 posto Hrvata izjašnjava katolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo