nije jedini / Dok pomoćnik ministrice Žalac ignorira kaznu, Novaković poručuje: 'Sankcija će se naplatiti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Dužnosnici bi trebali biti primjer svima ostalima, te su pozvani pridržavati se propisa', kaže predsjednica Povjerenstva

15.9.2018.
17:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ovac Mladen Pavić, kojegje u četvrtak Vlada imenovala pomoćnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ministrice Gabrijele Žalac, odlučio je ignorirati kaznu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Naime, Pavić je kažnjen s 8.000 kuna, a spočitavalo mu se što je  odmah s Pantovčaka otišao u Upravu Kutjeva jer Zakon brani dužnosnicima biti u upravama privatnih tvrtki godinu dana od prestanka dužnosti.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković u pisanom očitovanju nam je poručila da "je zakonska regulativa jasna i dužnosnik je nedvojbeno povrijedio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a eventualno nepoznavanje propisa, nije isprika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcija će biti naplaćena

"Dužnosnici bi trebali biti primjer svima ostalima, te su prvi pozvani pridržavati se propisa", poručuje Novaković Paviću i svim ostalim dužnosnicima, piše 24sata. Novaković ističe i da nema nikakve zastare. Pavić je priznao da se nije žalio Upravnom sudu koji je jedini mogao poništiti odluku Povjerenstva. Novaković zato i ističe da je postupak završen, zastara nije propisana, te će sankciju naplaćivati iz nove plaće Pavića kao pomoćnika ministrice.

A iako je kazna izrečena još početkom 2017. godine, zašto dosad nije novac već naplaćen? Zakon ima ozbiljnu rupu, pa se kazna može naplaćivati samo dok je dužnosnik na funkciji. Kad ode, nema mogućnosti naplate. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo uprave je to trebalo promijeniti novim zakonom, ali zasad nema indicija da će to i učiniti. Pavić inače nije jedini. Ukupno je 65 dužnosnika ostalo dužno 437.000 kuna jer su kršili Zakon o sprečavanju sukoba interesa, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo