'TEMPERAMENTNIJE PRIČAJU' / Dok premijer šuti i bojkotira predsjednika, Milanović nastavlja s uvredama: 'Nikad veća grupa lopova nije vodila ovu zemlju'

Od sad na dalje nema više zajedničkih aktivnosti, pojavljivanja i organizacija. Plenković danas bez izjave, ali ministri tvrde da njihov posao neće patiti

21.4.2022.
21:10
VOYO logo

Ljubav i ekstaza iz naslova Klimtove izložbe predsjedniku i premijeru baš ne idu, ali smrt suradnje je najavljena. Plenkovićeva najava o Vladinu bojkotu, Milanovića nije puno pogodila.

"To nije ništa novo. Pa meni je čast da me takva ekipa bojkotira. Nikada veća grupa lopova nije vodila ovu zemlju. Capisci?", rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali u nečemu se on i Plenković slažu - sve je otišlo predaleko za povratak u normalu.
Na pitanje postoji li ikakav način da on i premijer izglade odnose, Milanović je odgovorio:

Image
izazvao ubojstvo veleposlanika /

Zabranili YouTube zbog filma koji vrijeđa Muhameda

Image
izazvao ubojstvo veleposlanika /

Zabranili YouTube zbog filma koji vrijeđa Muhameda

"Ne. Udbaš! Teško. Običan udbaš. Nakon ovoga stvarno teško."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, od sad na dalje nema više zajedničkih aktivnosti, pojavljivanja i organizacija. Plenković danas bez izjave, ali ministri tvrde da njihov posao neće patiti.

"Pa ne mislite valjda da će sada nas neki nasilnik izgurati s javnih događanja“, rekla je Nina Obuljen Koržinek (HDZ), ministrica kulture i medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, protokoli i prilike za fotografiranje su manje bitni. Država funkcionira na suradnji premijera i predsjednika. 

"Pitate me kako će se donositi zakoni? Pa tako da ću ja poštovati Ustav. Što sam radio i ove dvije godine s ovom bandom. Dođe mi zakon na potpis, izglasan je zakonima kupljenih ljudi u Saboru. Sad, meni bi nekakav moral nalagao da kažem nosite se s tim. Međutim, ja to potpisujem“, rekao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s vijećima za obranu i za nacionalnu sigurnost? Ustav zahtijeva da predsjednik i premijer sjednu za stol u tim situacijama. Konkretnog odgovora nema ni od jednog. Čovjek koji sjedi s njima, pak, misli da će se stvari primiriti.

"Oni malo temperamentnije pričaju, nazovimo to tako, ali do sada se to nije odražavalo na onaj bitni segment države jer taj dio je dobro reguliran i zakonima i Ustavom, pa vjerujem da se neće ni u buduće odražavati", tvrdi Franko Vidović (NEZ), predsjednik saborskog Odbora za obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su zbog obrane i nacionalne sigurnosti dosad i nalazili zajednički jezik, zbog diplomacije nisu. Hrvatska još nema imenovane veleposlanike. Banski dvori za to krive Pantovčak, a Pantovčak Banske dvore, ali ni tu nitko ne vidi problem.

"Veleposlanstva funkcioniraju. Tamo gdje nema veleposlanika, tamo su otpravnici poslova, to je u Parizu, to je u Vatikanu, to je u Vilniusu, tako da diplomacija funkcionira“, kaže Gordan Grlić Radman (HDZ), ministar vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u Vladi nitko ne vidi probleme u funkcioniranju države dok se dvojica čelnika ne mogu vidjeti, predsjednikov izričaj zabrinuo je Hrvoja Zekanovića.

"Ja mislim da je njegovo ponašanje iznimno ovisno o onome što on unosi u organizam. Što pije, što puši ili na neko drugi način unosi u organizam. Odnosno, ovisno o stimulansima koje ja evo pretpostavit ću konzumira“, kaže Hrvoje Zekanović, nezavisni saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je Zekanović odjednom za Plenkovića kojeg je gadio na pasja kola? Zašto je Zekanović Uskršnji za njega? To je posao za istražne organe. Pa onaj nesretni Sabo je gulio godinu dana u nekoj kaznionici zbog nekakvog flertovanja s nekakvom poluposrnulom što je trebalo zabrinut samo njegovu suprugu i nikog više. Hoćete mi reći da Zekanoviću nije mjesto u azilu za zečeve barem godinu dana?", kaže predsjednik Milanović.

Sutra nas vjerojatno čeka nova epizoda državničkog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo