strašni prizori / Dokumenti i nekoliko školskih knjiga - to je sve što je ostalo obitelji sa šestero djece u Slavoniji kojima je kuća izgorjela do temelja. Svi detalji ove strašne tragedije

Stol za kojim su još sinoć obiteljski večerali, i pored njega krevetić najmlađeg od šestero djece, danas je prekriven nagorenim crjepovima i ciglom

31.10.2021.
18:31
VOYO logo

Dokumenti i nekoliko školskih knjiga - to je sve što je ostalo osmeročlanoj obitelji Maleta iz Klokočevaca kraj Našica nakon što im je vatra noćas progutala kuću. Strašan požar, koji se proširio s krova, probudio ih je u tri ujutro. Sa svojih šestero djece mogli su samo na zimi promatrati kako im sve što su godinama stvarali nestaje u dimu.
U pomoć je priskočila općina i Crveni križ.

Stol za kojim su još sinoć obiteljski večerali, i pored njega krevetić najmlađeg od šestero djece, danas je prekriven nagorenim crjepovima i ciglom. U gluho je doba noći osmeročlana obitelj Maleta iz Klokočevaca kraj Našica bježala pred požarom koji je njihov dom pretvorio u zgarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tuga kod našica /

FOTO Osmeročlana obitelj u požaru je izgubila sve: Roditelji i šestero djece ostali su bez krova nad glavom

Image
tuga kod našica /

FOTO Osmeročlana obitelj u požaru je izgubila sve: Roditelji i šestero djece ostali su bez krova nad glavom

"Tu sam bio ja i moje dijete od godinu i po dana. Bacali smo djecu kroz prozor tamo. Primala ih je žena i moj sin stariji. Tamo je spavaća soba djece", rekao je Stjepan Maleta, Klokočevci.

U toj su kući, koje više nema, dočekali svoje najmlađe od šestero djece - dječaka kojemu je samo godina i pol. Imaju još i tinejdžera, blizanke, osmogodišnjaka i petogodišnjakinju. Srećom, svi su dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je krenuo iz ove prostorije ovdje koja je bila ostava za špeceraj ili zimnicu. Tu je probio požar. Krenuo je od dimnjaka i počeo se širiti na lijevu stranu. To je trajalo nekih pet minuta", priča Maleta. 

U pet minuta koliko su imali da napuste sve što su godinama gradili, spasili su samo dokumente i par školskih knjiga. Ovo im je sva odjeća koju imaju. 10 vatrogasaca borilo se s buktinjom satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo došli, požar se već razbuktao. pokušali smo spasiti što se spasiti da. Iako je to bilo teško. Odsjekli smo požar da ne zahvati okolne objekte", priča Matija Držajić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Crveni križ je jutros donio najnužnije - hranu i odjeću. A pomoći će još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se obitelji stavili na raspolaganje. Gradsko društvo Crvenog križa će uplatiti financijska sredstva obitelji. I svakako nakon što krene obnova kuće ili kako već obitelj odluči, uključit ćemo se u rad", rekao je Igor Feldi, ravnatelj Crvenog križa Našice.

Općina je obećala plaćati najam kuće za obitelj, a čini se da su jednu već našli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono najvažnije sada je krov nad glavom. Ne može šestero djece biti na ulici. Sad su trenutno kod kumova i prijatelja. Ali ono što moramo napraviti hitno je smještaj i vjerujem da ćemo u vrlo kratkom roku to uspjeti realizirati", naglasio je Hrvoje  Topalović, načelnik Općine Đurđenovac.

Stjepan je nezaposlen, a njegova supruga Ana radi samo sezonski pa će im i za obnovu kuće trebati pomoć. Ali ono najvažnije je da sa svojih šestero djece zimu ne dočekaju na ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo