nakon incidenta / Domaru koji se zaključao u Osnovnoj školi 'Brodarica' istekao ugovor o radu

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell/Vijesti.hr

Domar je kazao kako je bio izložen pritiscima jer se od njega tražilo da kao član Radničkog vijeća glasa za protukandidatkinju dosadašnjeg ravnatelja

30.1.2019.
9:58
Duško Jaramaz/Pixsell/Vijesti.hr
VOYO logo

Domaru Goranu Macuri koji se zaključao u Osnovnoj školi Brodarica i plakatima oblijepio hodnike i vrata škole prestao je ugovor u radu jer se dugogodišnji domar vratio s bolovanja, doznaje Slobodna Dalmacija iz Ministarstva obrazovanja. 

Macura je, naime, došao u fokus javnosti kada je 21. siječnja ujutro zatvorio vrata škole u koju nije puštao profesore i nastavnike, zbog čega je morala intervenirati policija. Domar se na čin sa zaključavanjem ulaznih vrata odlučio jer ga je, kako je kazao, predsjednica školskog odbora na neradni dan, u subotu, "izribala" jer je zakasnio poslati poštu o izboru nove ravnateljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječima ako ja danas ne budem radio, da neću raditi ni u ponedjeljak ni nikada.. Ona je mene u tom momentu ponizila kao čovjeka", kazao je Macura za RTL. Domar je kazao kako je bio izložen pritiscima jer se od njega tražilo da kao član Radničkog vijeća glasa za Maju Morić, protukandidatkinju dosadašnjeg ravnatelja Emila Božikova

Ministarstvo nije utvrdilo nepravilnosti u izboru ravnatelja

Provedenom istragom, šibenska policija je Macurin čin nazvala performansom, bez namjere da bilo koga ugrozi. U policiji i Općinskom državnom odvjetništvu u Macurinu ponašanju nisu pronašli elemente kaznenog djela, kao ni elemente kršenja Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, nakon što je za novog ravnatelja škole izabrana Maja Morić, dosadašnja nastavnica u šibenskoj OŠ "Juraj Dalmatinac", provedenim inspekcijskim nadzorom Ministarstva nisu utvrđene nepravilnosti oko izborne procedure i izbora ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo