a vodili bi državu... / Domoljubna koalicija ne zna s kim surađuje: prijavili DIP-u krivu stranku!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto da su kao svoje koalicijske partnere prijavili stranku HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku, na čijem je čelu Ladislav Ilčić, HDZ je naveo stranku Željke Markić HRAST - Hrvatski rast

20.10.2015.
13:19
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Čelnicima Domoljubne koalicije očito nije jasno tko se sve nalazi unutar njihovog saveza s kojim žele ostvariti pobjedu na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, HDZ je dostavio krivo ime stranke Državnom izbornom povjerenstvu kada su jučer predavali izborne liste. Umjesto da su kao svoje koalicijske partnere prijavili stranku HRAST - pokret za uspješnu Hrvatsku, na čijem je čelu Ladislav Ilčić, HDZ je naveo stranku Željke MarkićHRAST - Hrvatski rast.

Međutim, stranka s kojom Željka Markić izlazi na ove izbore zove se U ime obitelji - Projekt Domovina. Predsjednik stranke Krešimir Planinić prilikom predaje kandidacijskih lista istaknuo je da im je rad HDZ-a bio motivacija da se krenu baviti politikom. No, također je dodao da su spremni razgovarati s HDZ-om nakon izbora ukoliko budu poštivali njihova tri uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U DIP-u kažu da su oni liste objavili onako kako su im stranke i koalicije dostavljale. Drugim riječima, netko je u Domoljubnoj koaliciji, koja bi rado vodila državu, pobrkao naziv stranke s kojom bi to radila,  i DIP-u dostavio krivo ime stranke. 

Vesna Fabijančić Križanić, potpredsjednica DIP-a, kazala je za tportal kako objavljene liste još nisu službene te da je sa zaključenjem njihove predaje u ponoć počeo teći rok od 48 sati za eventualnu korekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilčić je ostao iznenađen na upit tportala kako se njegova stranka nije našla na popisu Domoljubne koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirati lapsus nije propustila bivša HDZ-ovka Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo