Fotelja je fotelja / Pauletić i Tomašić sukobili se oko saborskog mjesta, Domovinski pokret presjekao: 'Poštovat ćemo zakon'

Image
Foto: PIXSELL/Facebook

Pauletić smatra da je ispravno da on ide u Sabor

20.7.2020.
12:39
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Zadnjih dana traje prepucavanje između Roberta Pauletića i Ruže Tomašić o tome tko će sjediti u saboru.  Ruža Tomašić je bila nositeljica liste Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici koji je u toj jedinici osvojio jedan mandat.

U Saboru stranački kolega

Drugi na listi bio je Robert Pauletić koji je dobio 3907, odnosno oko 20 posto od ukupnog broja glasova. No, sukladno ranijem dogovoru, Tomašić je odlučila da umjesto nje u Sabor ide njen stranački kolega Marko Milanović Litre, koji je skupio samo 19 preferencijalnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauletić je, pozivajući se na zakonske odredbe, smatrao da je ispravno da on ide u Sabor. Tomašić se, pak, pozivala na raniji dogovor rekavši da Milanović Litre nije mogao skupljati glasove jer je u kampanji radio brojne stvari u pozadini.

Image
PREDSTAVNICI NARODA /

Mjesto u Saboru posvađalo Domovinski pokret: Tomašić mandat čuva za konzervativce, Pauletić u akciji

Image
PREDSTAVNICI NARODA /

Mjesto u Saboru posvađalo Domovinski pokret: Tomašić mandat čuva za konzervativce, Pauletić u akciji

Danas su se oglasili iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"IZBORNI ZAKON SE MORA MIJENJATI

U slučaju mandata kojeg je na listi Domovinskog pokreta i partnera u X. izbornoj jedinici osvojila Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti, HKS), Domovinski pokret poštovat će zakone i zakonom temeljene odluke saborskih tijela, kakve god bile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bismo trajno osigurali da se volju građana i njihove preferencijalne glasove uvijek uvažava i poštuje, zalagat ćemo se za promjenu izbornoga zakona, na način da kao zamjena u sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Takav je način određivanja zamjene u konačnici najmoralniji i najpošteniji.

Naposljetku, valja razjasniti i predizborni dogovor. Prema njemu, hrvatski suverenisti su u X. izbornoj jedinici dogovorili drugo, a ne prvo mjesto na listi. Unatoč tome, Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio. Pauletić je time pokazao da mu fotelja nije najbitnija, a Domovinski pokret demonstrirao je svoju političku širinu i dobru volju za suradnju i zajedništvo. Jednak stav zauzeli bismo i da je situacija obratna", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo