'MLADIĆ UHIĆEN' / Donosimo detalje neslane šale na letu za Zadar. Za RTL govori nizozemska policija: 'Za to imamo nultu toleranciju'

Na letu iz Rotterdama za Zadar panika i drama. Nakon što su sjeli u avion, a prije polijetanja, mladić je putnicima koji su se nalazili na istom letu putem mobilne aplikacije poslao fotografije srušenih aviona

16.8.2022.
21:00
VOYO logo

Fotografiju srušenog aviona od 18-godišnjeg mladića dobili su putnici, ali i posada. Bila je to neslana šala mladog Nizozemca pa je umjesto na ljetovanju u Hrvatskoj, završio na policiji koja za RTL kaže:

"Posada aviona nas je pozvala, a mladić je uhićen zbog sumnje na prijetnju. Iako se činilo da je šala, mi ovo shvaćamo krajnje ozbiljnim i za to imamo nultu toleranciju", tvrdi Mike Hofman, glasnogovornik nizozemske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija je protumačena kao moguća prijetnja bombom, a posebno su uznemirena djeca. Mladić sve do dolaska policije nije želio napustiti avion, a zbog njega je let za Zadar prošle srijede kasnio 40 minuta.

Image
loš smisao za humor... /

Putnicima na letu za Zadar slao fotografije srušenih zrakoplova: 'Samo sam se htio našaliti'

Image
loš smisao za humor... /

Putnicima na letu za Zadar slao fotografije srušenih zrakoplova: 'Samo sam se htio našaliti'

"Uvijek se nađe neka budaletina koja napravi neku glupost, puno je putnika i uvijek se nađe neki genijalac. Ovdje se radi o djetetu od 18 godina koje je mislilo da je to duhovito. Vi imate puno putnika koje paničare i kada dobiju takvu sliku naravno da nisu sretni", tvrdi zrakoplovni stručnjak Alen Šćuric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu situaciju ozbiljno je shvatila i nizozemska aviokompanija iz koje su nam odgovorili:

"Odlučeno je da će ovaj čovjek biti stavljen na crnu listu i neće smjeti letjeti s nama pet godina. Imamo politiku nulte tolerancije prema ovome zbog prijetnje našim putnicima i posadi. To definitivno ne toleriramo", kažu iz Transavia Airlinesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije je slao putem airdropa koji je dostupan korisnicima iPhonea.

"Na taj način druga osoba koja ima uređaj može primiti fotografije, tekstove. Korisnici iPhonea su vidjeli "Aha nešto mi je došlo", možda su pomislili da je to neka obavijest od avio kompanije i otvorili su taj file. Sreća u nesreći je da je to fotografija koja ih je samo uznemirila, moglo je biti nešto puno gore", poručuje IT stručnjak, Bojan Mušćet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U avionu na stotinjak kvadrata događa se svašta. Stjuardese su postale policajke kaže Šćuric.

"Evo nedavno su što je postala redovna praksa, vezali putnika sa samoljepljivom trakom jer ga nisu mogli kontrolirati", kaže Šćuric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo lani u Americi je bilo šest i pol tisuća sigurnosnih incidenata u avionu.

"Takve stvari se moraju uzeti ozbiljno. Kapetan ima konačnu odluku o zrakoplovnoj sigurnosti i ukoliko on misli da neki putnik ugrožava sigurnost on će ga udaljiti iz zrakoplova i predati aerodromskim vlastima", objašnjava pilot Hrvoje Zubek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić se branio da nije mislio ozbiljno, samo se želio našaliti, psihički smetnji nema, ali očito ima samo loš smisao za humor.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo