PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Detaljna prognoza za produženi vikend po gradovima: Doznajte kad je najbolje otići na groblje

Sutra, za blagdan Svih svetih, imat ćemo više sunca nego posljednjih dana, a kiša će izostati

31.10.2019.
16:15
VOYO logo

Sad je već teško povjerovati da su dijelovi zemlje prije samo nekoliko dana imali temperaturu iznad 25 °C, a gotovo cijela Hrvatska iznad 20 °C. Još je zanimljiviji dugi niz tako toplih dana koji su se javljali većim dijelom mjeseca pri čemu je u Virovitici srušen i apsolutni temperaturni rekord za listopad. No, na kraju tog vremenski zanimljivog mjeseca stigli su nam jači pad temperature, bura, kiša, a na Medvednicu i snijeg, i to lijepa četiri centimetra po jutrošnjim mjerenjima.

Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr

U četvrtak - hladno!

Prema kraju dana nebo će se nad Hrvatskom razvedriti, kiša će biti sve rjeđa, a kroz oblake će se nakratko probijati i sunce, osobito u Dalmaciji. Večer će zbog tog razvedravanja biti još hladnija nego sinoćnja. Tako će u unutrašnjosti temperatura biti između 3 i 7 °C, na sjevernom Jadranu oko 9 °C, a u Dalmaciji do 15 °C. Osjet hladnoće dodatno će pojačavati sjeverac i bura koja će na Jadranu imati još jakih udara, ponajprije pod Velebitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL.hr
Image
Foto: RTL.hr

Svi sveti – prolazna stabilizacija

Sutra, za blagdan Svih svetih, imat ćemo više sunca nego posljednjih dana, a kiša će izostati pa ćemo moći nesmetano posjetiti grobove voljenih. Naoblaka će biti promjenjiva, manje će oblaka biti nad Jadranom, a više  nad unutrašnjosti Hrvatske, najviše nad Slavonijom i Posavinom.

Ako ste planirali rano ići na groblje, pripazite na temperaturu – jutro će biti još hladnije nego danas, u unutrašnjosti od -1 do 3 °C, a na obali od 7 do 13 °C. Poslijepodne će posvuda biti malo toplije nego danas, ali i dalje svježe, na kopnu oko 11 °C, na moru oko 18 °C. Bura će tijekom dana slabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza po gradovima

Zagreb

U glavnome će gradu blagdan Svih svetih početi sunčano, ali hladno, lokalno uz jutarnju maglu. Temperatura će biti između 0 °C i 3 °C. Oko podneva na nebu će biti sve više i više oblaka, no kiša neće pasti, a temperatura će porasti do 11 °C. Navečer će ponovno biti hladno, oko 5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin

Na sjeveru Hrvatske jutro će biti pretežno vedro, ali vrlo hladno, između - 4 °C i 0 °C. U rano poslijepodne postajat će sve oblačnije, no neće biti kiše. Najviša će temperatura biti malo viša nego danas, uglavnom oko 10 °C, dok će večernja biti oko 4 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek i Slavonski Brod

U Baranji i Posavini Svi sveti će početi oblačno, tmurno i sivo uz niske oblake i maglu. I ondje će biti hladno, ali ne kao na zapadu zemlje. Najniža će temperatura biti između 2 i 5 °C. Oko sredine dana i poslijepodne pojavit će se sunce pa će i temperatura porasti do 12-13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delnice i Gospić

Na području Delnica i Gospića za Sve svete jutro će biti pomalo oblačno, maglovito i hladno. Najniža temperatura između - 3 i 0 °C. Kako će se približavati podne, bit će više sunca, osobito u Lici gdje će temperatura porasti do 10-ak °C. U Gorskom kotaru ostaje relativno hladno, između 5 i 8 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka

Na Kvarneru će blagdan Svih svetih početi sunčano, ali svježe. I dalje će puhati umjerena do jaka bura uz temperaturu zraka od oko 7 °C. Poslijepodne će se malo naoblačiti, no bez kiše. Bura će slabjeti, a temperatura će biti viša nego danas, do 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pula

U Istri također pretežno sunčan blagdan Svih svetih. Ujutro uz malu, a poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena bura, jutro će biti svježe, osobito u unutrašnjosti. Nakon podneva bura slabi, a temperatura će rasti do 15-16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar

U Zadru će blagdan Svih svetih biti sunčan, uz pomalo svježe jutro. Tada će puhati slaba do umjerena bura, a temperatura će biti oko 9 °C. Poslijepodne znatno ugodnije, oko 17 °C, bez bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik

I u Krešimirovom će gradu blagdan Svih svetih biti sunčan. Samo će ujutro biti pomalo svježe, oko 10 °C, i dalje uz umjerenu buru. Poslijepodne ona slabi, a temperatura raste do ugodnih 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knin             

U unutrašnjosti Dalmacije Svi sveti će proći sunčano, čak i pretežno vedro, samo uz malo oblaka. Jutro će biti hladno, s temperaturom oko 3 °C, a poslijepodne ugodno, oko 17 °C. U prvom dijelu dana puhat će lagana bura, no ona će brzo oslabjeti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split

U Splitu i okolici blagdansko će jutro biti sunčano, ali pomalo svježe, uz umjerenu buru i temperaturu oko 10 °C. I poslijepodne će biti sunčano, uz malo više oblaka, ali ugodno, oko 18 °C. Bura će oslabjeti, puhat će tek lagani sjeverozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik

Na području Dubrovačko-neretvanske županije, blagdan Svih svetih počet će sunčano uz malo oblaka i laganu buru. Najniža jutarnja temperatura bit će oko 13 °C. Poslijepodne i osobito navečer naoblaka će rasti, čak je moguće i malo lokalne kiše, no vjerojatnost za nju manja je od 20 posto. Najviša će temperatura biti ugodnih 21 °C, oko 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota i nedjelja u unutrašnjosti

Ostatak produljenog vikenda bit će još topliji. Ponovno će zavladati južina, osobito u nedjelju. Subota će biti pretežno do potpuno oblačna, poslijepodne i navečer raste mogućnost za kišu. Jutarnja će temperatura biti oko 3 °C, a dnevna oko 12  °C.

U noći na nedjelju te u nedjelju prijepodne češća je kiša. U Gorskom kotaru i Lici lokalno će pasti obilna količina. Tijekom dana bit će sve vjetrovitije i toplije pa će tako poslijepodnevna temperatura porasti sve do 20 °C. U tom drugom dijelu dana kiša će prestajati, polako će se razvedravati pa je moguće i malo sunčanih razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: vijesti.hr
Image
Foto: vijesti.hr

Subota i nedjelja na Jadranu

Na obali će u subotu i nedjelju biti pretežno do potpuno oblačno, često uz kišu. Velika je vjerojatnost da će lokalno pasti obilna kiša, u dva dana moguće je i više od100 litara po četvornome metru. Ponovno će zapuhati jako i olujno jugo koje će jače biti u nedjelju kad je i veća mogućnost za obilnu kišu.

Image
Foto: vijesti.hr
Image
Foto: vijesti.hr

Svi sveti bez kiše

U svakom slučaju, ove će godine blagdan Svih svetih proći bez kiše, vrijeme će se nakratko i prolazno stabilizirati. Zbog toga će biti i sunčanih razdoblja, ali uz promjenjivu naoblaku. Zbog jutarnje hladnoće preporučujemo topliju zimsku odjeću ako planirate ujutro rano do groblja. Ako ne volite hladno vrijeme, na moru i buru, najugodnije vrijeme za odlazak na groblje bit će neposredno prije i poslije ručka, otprilike od 11 do 16 sati. Ako pak namjeravate do groblja predvečer, ponovno pripremite toplije zimske jakne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još informacija o novoj južini, obilnoj kiši i zatopljenju donosimo vam svaki dan u našim prognozama unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30 – pratite nas!

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo