službenih potvrda nema / DORH blokirao imovinu HDZ-a

Image
Foto: PIXSELL

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je zatražio od Županijskog suda u Zagrebu da blokira imovinu HDZ-a protiv kojeg je ovih dana kao pravne osobe proširena istraga u slučaju Fimi media, no službena potvrda te informacije se do sada nije mogla dobiti.

30.10.2011.
19:12
PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud je odobrio blokadu imovine vladajuće stranke kako bi se država financijski osigurala do završetka istrage protiv te stranke.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj izjavio je da mu je ta informacija prvi glas, a smatra da nema razloga za dramatiziranje jer se HDZ-u može dogoditi blokada imovine jedino u formi stavljanja zabilježbe na njihovu zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma dok se ne riješi postupak u slučaju crnih fondova.

"Ono što najviše golica protivnike, da ne kažem neprijatelje HDZ-a koji priželjkuju da računi HDZ-a budu blokirani ja kao odvjetnik ne očekujem jer za to nema zakonskih pretpostavki", kazao je Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kakva potvrda informacije o blokadi imovine HDZ-a nije se mogla dobiti ni od glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića niti glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića koji se nisu javljali na telefonske pozive.

Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin rekla je da tu informaciju može potvrditi samo Županijski sud. Nije htjela reći je li DORH od suda zatražio blokadu imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK istražuje financiranje iz crnih fondova stranke te istražuju pronevjeru od oko 32 milijuna kuna za koliko se tereti HDZ da je oštetila državni proračun.

Blokadom imovine država se financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je pronevjereno oko 32 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo