MISTERIOZAN ODLAZAK / DORH će istraživati smrt Bandića, oglasila se i njegova obitelj: Kako je proveo posljednje sate?

Zbog različitih verzija okolnosti smrti Milana Bandića u Državno odvjetništvo stigla je kaznena prijava

11.3.2021.
18:28
VOYO logo

Zbog različitih verzija okolnosti smrti Milana Bandića u Državno odvjetništvo stigla je kaznena prijava. I to protiv Bandićeve bliske suradnice Natalije Price i suradnika s kojima je, prema njihovima tvrdnjama, proveo zadnje trenutke života. U međuvremenu, javnosti se obratila i Bandićeva obitelj putem odvjetnika.

Kako je proveo posljednje sate Milan Bandić? Razjašnjavanje svih okolnosti smrti traži se iz kaznene prijave. Točnije, odgovori na brojna pitanja - je li nešto zataškano i je li hitna pomoć pozvana na vrijeme? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadatak koji ja mislim za Državno odvjetništvo je da utvrdi točne okolnosti smrti, bezrezervno, jer tu se radi ipak o osobi koja je preminula. Hitna se tu ne može pozivati na GDPR", rekao je podnositelj prijave Stjepan Perko

Je li službena verzija događaja točna?

Perko traži da se propita službena verzija događaja, jer prvo se pričalo da je Bandić te noći bio u restoranu, pa na privatnom druženju, a na kraju se, kaže, ispostavilo i da adresa na koju je hitna stigla - nije ona na kojoj živi poduzetnik Sergej Ivanović gdje je Bandić s liječnikom Redžepijem navodno bio na večeri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mi kao obitelj ili bilo tko drugi, pristajemo na to da se okolnosti smrti zataškavaju, dobro, ja postavljam pitanje hrvatskoj javnosti u kakvom mi to društvu živimo? Je li stvarno mi jedni druge ne možemo gledati u oči? Ako ne možemo, OK, ali ajmo barem imati situaciju da ćemo provjerit, pa da vidimo i ovu situaciju, je li ona radi išta", kazao je Perko. 

Image
kontradiktorne izjave /

Smrt obavijena velom tajni: Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika

Image
kontradiktorne izjave /

Smrt obavijena velom tajni: Evo što piše u kaznenoj prijavi protiv Natalije Price i Bandićevih suradnika

Na koju adresu je Hitna na kraju stigla, u koliko sati, tko je sve bio u prostoriji i tko ju je prvi zvao - ravnatelj ne otkriva i upućuje na Grad Zagreb. Pred kamere više ne žele ni glavni akteri priče protiv kojih je sada podnesena i prijava. Bandićeva nasljednica, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević o svemu progovara tek kratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam doista vjerujem da su sve institucije upoznate sa svim detaljima, a ta institucija nisam ja. Koliko god ja mogu kao bliska suradnica napraviti da se zaštiti obitelj, to ću napraviti, kao što svaka zagrebačka obitelj žaluje za svojim preminulima", kazala je Pavičić Vukičević. 

Obitelj: To je medijski linč

Susjedi Natalije Price ljuti na medije. "Ne komentiram, ljudi se bave tuđim poslovima", kazala je Zagrepčanka Jasna Marković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto misli i obitelj koja se javnosti obratila preko odvjetnice Ksenije Vržine poručivši kako je sve ovo medijski linč.

"...uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pijeteta. Povrijedili su pravo osobnosti, čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove obitelji, čime su nanijeli veliku duševnu bol obitelji pokojnika....", stoji u priopćenju obitelji Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, poručuje Perko - kazneni zakon je jasan. Onaj tko ne pruži hitnu pomoć, čini kazneno djelo. 

"Na kraju dana, svi se možemo složiti ako je netko u poziciji da mu treba pružiti Hitnu pomoć, a vi zovete ravnatelja i sat vremena oko toga se ne događa ništa - vi radite zapravo jedan moralni problem", kaže podnositelj prijave Perko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Milana Bandića, poručuje odvjetnica, uvijek je izbjegavala medije i javnost, a tako će biti i dalje. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo