većinu prijava odbacili / DORH potvrdio: Provode se izvidi protiv ministra Ivana Paladine: 'Očito se radi o prijavama njegovih bivših poslovnih partnera'

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Naveli su kako se provode izvidi temeljem preostallih kaznenih prijava. Naime, jedan dio prijava do sad je već odbačen

22.4.2022.
14:11
RTL
VOYO logo

Državno odvjetništvo (DORH) danas je potvrdilo kako provodi iizvide protiv ministra Ivana Paladina. 

"S obzirom da je sam prijavljenik javno potvrdio činjenicu da su protiv njega podnesene kaznene prijave, DORH je u mogućnosti odgovoriti da je nadležno državno odvjetništvo, nakon provedenih izvida povodom pojedinih kaznenih prijava i analizom rezultata tih izvida, donijelo državnoodvjetničke odluke (rješenja o odbačajima kaznenih prijava) o čemu je obaviješten podnositelj prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležno državno odvjetništvo je, povodom preostalih zaprimljenih kaznenih prijava, zatražilo provođenje izvida koji su u tijeku, a o kojima, sukladno odredbi o tajnosti iz Zakona o kaznenom postupku, ne možemo davati pojedinosti, kao što ne možemo davati informacije ni o sadržaju kaznenih prijava u smislu što je predmet izvida", naveli su u svom odgovoru iz DORH-a.

Inače, protiv Paladina je podignuto 14 kaznenih prijava, kako donose 24sata, i to otkako se razišao s poslovnim partnerom Sergejem Gljadelkinom. Prijave se tiču angažmana Paladina u IGH i drugim tvrtkama u kojima je bio partner sa samozatajnim ruskim poduzetnikom. Većina kaznenih prijava navodno je odbačena, ali neke još nisu do kraja obrađene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno iz Banskih dvora doznajemo da je "očito da se radi o kaznenim prijavama njegovih bivših partnera".

"Dakle riječ je o uobičajenom postupanju DORH-a i provođenju izvida slijedom nečije kaznene prijave", komentirao je naš sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo