RTL DOSJE / Uoči debate na RTL-u: Predsjednica i Milanović se poznaju još odavno - Evo čime su sve 'častili' jedno drugo

Grabar Kitarović ili Milanović? S obzirom na njihove razlike - za tjedan dana bira se između dva različita viđenja Hrvatske

30.12.2019.
15:00
VOYO logo

Za tjedan dana bit će jasno ima li Hrvatska predsjednika ili predsjednicu. Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović koji su nekad zajedno radili u Ministarstvu vanjskih poslova, a nekoliko mjeseci i zajedno vladali Hrvatskom, nikada nisu mogli naći zajednički jezik.

Sada se bore za istu fotelju na Pantovčaku, što misle jedno o drugom i na kojim pitanjima su se sve sučelili u kampanji, tema je RTL dosjea.

Naime, ljuti politički rivali se poznaju još iz devedesetih iz Ministarstva vanjskih poslova, pa je njihova borba još i osobnija.

VEZANI ČLANCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Milanovića vrijedi sve živo"

Prisjetili smo se nekih njihovih izjava u kojima nisu štedjeli jedno drugo.

"Ne želim neradnike i nekakve simbole na na čelu države", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović joj dan kasnije uzvratio: "Ja često imam dojam da imamo posla s osobom koja se ne zna kontrolirati, koja to radi s određenom gestikulacijom..."

Grabar-Kitarović je za svog protukandidata 18. prosinca ustvrdila: "Za gospodina Milanovića vrijedi sve živo, Tuđman i Tito, i komunizam i socijademokracija i što god mu paše pa i jastog u toču!", dok je Milanović za nju kazao da je "osoba koja nije u stanju držati intelektualni fokus pet sekundi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Janjičari iz HDZ-a"

Grabar-Kitarović je izjavom o korumpiranim tajnim službama, za Milanovića udarila na nacionalnu sigurnost. Tada je aktualna predsjednica izjavila kako smo 'bili svjedoci toga da su curili podatci i da misli da je sada stanje u SOA-i malo bolje'.

"Ona vodi rat s hrvatskom obavještajnom službom, koju treba pomladiti, janjičare iz HDZ-a koji ne pitaju", bio je odgovor Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MIG-ovi su mu padali kao kruške"

Kao vrhovnu zapovjednicu kritizirao ju je oko neuspjele nabavke borbenih aviona, a ona uzvratila remontom MIG-ova u Ukrajini.

"Ne znam zašto Milanović tada nije reagirao kada su mu MIG-ovi padali kao kruške", zapitala se Grabar-Kitarović. "Sve zato što je posao obavljen uspješno za mali novac i ti avioni su mogli dočekati i hrvatsku reprezentaciju uz koju se ona šlepala", 'odgovorio' joj je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam dogovore s državama o poslovima za Hrvate od 8 tisuća eura..."

Nisu se složili niti oko europskog puta Srbije. Ona je u kampanji nudila primamljiva radna mjesta, on kritizirao.

"Već imam dogovore s nekim državama da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da rade preko interneta i u Hrvatskoj zarađuju 8 tisuća eura", izjavila je predsjednička kandidatkinja na što je njezin suparnik zaključio da "to nije program te da predsjednik ne smije zavaravati građane jer je to je laž".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozivao ju je zbog HDZ, a ona njega kakvu je državu ostavio prije četiri godine. "Pupčano je vezana za HDZ i ne smije otvoriti usta protivno HDZ-u", opisao ju je krajem studenog.

"Zatekla sam pasivnu, zapuštenu pesimističnu Hrvatsku, tadašnji premijer nazvao ju je slučajnom državom, a Hrvate nevjerojatnim paradoksom", prisjetila se Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bandiću ću nositi kolače u zatvor"

Kada je pjevala USKOK-ovu optuženiku Milanu Bandiću, Milanović joj je poručio da bolje bira društvo, no Grabar-Kitarović nije posustajala i odlučno ustvrdila da će "gospodinu Bandiću nositi kolače u zatvor ili što već, ali vjeruje da se to neće dogoditi".

"Maria Antoaneta se grdno zeznula s kolačima. Ne igrat se s kolačima ili pršutom ili bilo s čim. Opasno je to što radi gospođa Kitarović jer signal koji predsjednik šalje na takav način je 'pomilovat ću te'", poručio je potom Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trudila se manje ga spominjati, a svaki njezin gaf on je spremno dočekivao. Nakon što je kazala kako se mora ispričati Šibenčanima jer je Dražena Petrovića proglasila Zadraninom, Milanović je uzvratio: "Hoćeš biti vladar, a ne znaš gdje je Zadar, to nije nikakav kadar, to nije lapsus".

No, jedno im je zajedničko - sanouvjerenost nisu gubili. I oboje su uvjereni da su baš oni najbolji izbor. Grabar Kitarović ili Milanović s obzirom na njihove razlike - za tjedan dana bira se između dva različita viđenja Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 sati ne propustite RTL Duel - prvo izravno sučeljavanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović u drugom krugu izbora

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo