Od imena na 'D' do semafora / Dosje Filipović: Lapsus s imenom ne bismo niti primijetili da Plenković nije vidio urotu: Tko je s RTL-a?

Njegova je kampanja za gradonačelnika Zagreba punila medije, u njoj je, primjerice, obećao izgradnju tvornice cjepiva protiv COVID-a i karcinoma

29.4.2022.
20:30
VOYO logo

U najizazovnijem trenutku ministar gospodarstva postaje Davor Filipović. Rođen 1984. u Sarajevu, bio je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. Izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, doktorirao je poslovnu ekonomiju, a dodatno se obrazovao i na Harvardu. 

Bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, a na poziciju ministra dolazi kao član Nadzornog odbora INA-e. Društvene mreže zabavljaju se već danima na njegov račun. Bila je daleka 2002.a, tada perspektivni mladi sportaš Davor Filipović u Americi je 15 minuta čekao zeleno svjetlo na semaforu. Dok nije došao netko i pritisnuo tipku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže gore od šala na taj račun, ali Filipović je tom pričom pokušao dočarati koliko se strogo zna držati pravila, a politička su ga oduvijek vukla.

S doktoratom iz ekonomije i članskom iskaznicom HDZ-a u džepu, uz veliku podršku šefa stranke na izborima u Zagrebu osvojio je manje od 10 posto podrške građana. Njegova je kampanja punila medije, u njoj primjerice - obećao izgradnju tvornice cjepiva protiv Covida i - karcinoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Novi ministar, jedan od tri /

Ministar Filipović o semaforu: 'Volio bih da ste vi išli sa mnom iz Splita u SAD 2002. da skupa primijetimo tipku'

Image
Novi ministar, jedan od tri /

Ministar Filipović o semaforu: 'Volio bih da ste vi išli sa mnom iz Splita u SAD 2002. da skupa primijetimo tipku'

''Imam podršku za realizaciju tog projekta'', rekao je Davor Filipović 13. svibnja 2021. kada je bio kandidat za gradonačelnika Zagreba. 

Upitan ne smatra li to nerealnim, rekao je: ''To je u potpunosti realno. Cjepivo za karcinom bi se apsolutno radilo u Zagreb''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakako su ga zvali zbog jednog lapsusa oko Filipovićeva imena. Nitko to ne bi ni primijetio da nije u lapsusu predsjednik Vlade vidio svjetsku urotu protiv njegova kandidata.

''Ovoj televiziji ovdje, RTL, ne znam tko je od vas s RTL-a'', prozvao je predsjednik Vlade RTL 31. 5. 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu da i dan danas tvrdi kako smo njegovom izbornom rezultatu presudili mi, mediji.

''Ma dajte, pa nemojmo se zezat, pa naravno da su mediji namjerno pustili, znamo mi svi tko koga voli u medijima. Imam oči uši gledam pratim i osjećam to'', rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam kad priča kaže - imao sam nespretnih izjava, ali premijer u njega ne sumnja.

''Ja se jako veselim tome da Davor Filipović pokaže od čega je sastavljen'', izjavio je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je onaj koji ne zna ćirilicu? Bosančica je hrvatska ćirilica, on je iz Bosne. To zna svatko tko je išao u školu. Neka nauči hrvatsku ćirilicu, glagoljica je teška'', komentirao je predsjednik Zoran Milanović.

Ono što mu se mora priznati su obrazovanje, upornost i želja. To ga je odlikovalo i u košarkaškoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pamtim ga kao prije svega odgovornog igrača, marljivog prije svega natjecatelja i eto nadam se da će u ovoj nekoj novoj ulozi koju ima, vidio san da je ministar nečega, nemam pojma iskreno čega, jer ne pratim politiku pa nisam u toku, ali čega god da je ministar nadam se da će biti uspješan i da će napraviti dobar posao'', rekao je Roko Leni Ukić, bivši Filipovićev suigrač. 

A sad više nego ikad mora biti timski igrač. Tu za savjet može pitati veterana ove Vlade, kolegu Butkovića. Jer ostanak do kraja mandata postao je ekstremni sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dajte čovjeku priliku da pokaže što može i što zna. Nema vam tu neke posebne formule, gledajte politika je vrlo kompleksna, vrlo iscrpljujuća ali morate biti nadareni za politiku. To ću govoriti jednog dana, neću sad o tome'', rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Pet mjeseci u nadzornom odboru Ina-e jedino su mu iskustvo u energetici, a dolazi u vruću fotelju u nikad težem trenutku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što bih rekao je da njega čeka veliki posao i da mu neće biti lako, zasigurno. Ima gorućih tema u tom resoru i ja mu želim svu sreću'', poručio je Veljko Nižetić iz Hrvatske udruge poslodavaca. 

Sreća će mu trebati, to je jasno. Nije se još ni smjestio na novo radno mjesto a već ga je pred Saborom - dočekao prosvjed zbog utjecaja klimatskih promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo