Prognoza Željke Pogačić / Dosta vam je nestabilnog vremena usred ljeta? Na vrućine ćemo ipak još malo pričekati!

Ipak, u središnjoj će Hrvatskoj nedjeljno poslijepodne biti toplije nego danas - 26 Celzijevih stupnjeva

13.7.2019.
20:45
VOYO logo

Na vrućine ćemo još malo pričekati, ali se atmosfera polako stabilizira. Naime, sa zapada će sve izraženije početi djelovati anticiklona, polje povišenog tlaka zraka. Ipak, u višim slojevima atmosfere ima još dosta vlage zbog koje će i sutra prijepodne najviše oblaka biti u kopnenim predjelima, a na istoku zemlje i u Lici i slabe povremene kiše.

Drugdje će biti djelomice do pretežno sunčano, osobito na moru. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 16 stupnjeva, uz obalu od 18 do 20 – znači, bit će svježije nego u subotu. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana, na kopnu umjeren sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne toplije nego danas - oko 26 Celzijevih stupnjeva, ali sparno. Sredinom dana zato može biti ponekog pljuska ili slabe kiše, vjerojatnije na širem karlovačkom i sisačkom području. Ipak, ne tako intenzivnih kao u subotu.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u nedjelju poslijepodne toplo, uz najvišu temperaturu oko 25 Celzijevih stupnjeva. Zbog mnogo vlage u zraku, činit će se da je nekoliko stupnjeva više. Puhat će samo slab vjetar i donositi ugodu. Ipak, nisu isključeni lokalni pljuskovi, najvjerojatniji su u istočnijim predjelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji i u nedjelju poslijepodne sunce! Bit će i malo oblaka, osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti, ali se kiša ne očekuje. Bit će malo toplije nego danas, od 26 do 28 stupnjeva. Međutim, bit će vrlo vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana koja popodne okreće na jak sjeverozapadnjak!

Na sjevernom Jadranu i popodne pretežno sunčano. U gorju, uz prolaznu naoblaku sredinom dana moguć je i pljusak. Ipak, bit će više sunčanih razdoblja i toplije nego danas - oko 27 uz obalu, od 21 do 26 u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji udari vjetra do 80 kilometara na sat

U ponedjeljak na kopnu još više sunčanih razdoblja. Kiša će biti vrlo rijetka i kratkotrajna i neće kvariti dojam sunčanog vremena. Puhat će slab sjeverac. Od utorka suho i postupno sve toplije. Potkraj tjedna ponovno raste vjerojatnost za pljuskove, u četvrtak na zapadu, u petak i na istoku zemlje.

Bura će u ponedjeljak zapuhati i na sjevernom dijelu Jadrana i ojačati. Rastjerat će oblake pa će veći dio tjedna biti sunčano, čak i pretežno vedro. U četvrtak, okreće na jugo, na sjeveru raste vjerojatnost za pljuskove. U petak, pljuskovi su mogući i u Dalmaciji. Temperatura - uglavnom do 30 stupnjeva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju se u Dalmaciji očekuju udari vjetra do 80 kilometara na sat. Iako uobičajene i česte, ovakve brzine vjetra uzrokovat će valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci trebali bi svakako pripaziti.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo