'To baš tako ne ide' / Doznajemo! Sjednica koju je zatražila predsjednica ipak se neće održati?

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Vladi podsjećaju da je isključiva ovlast predsjednika Vlade da sazove sjednicu i da stavlja pojedine točke na dnevni red

29.5.2018.
11:10
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je na temelju odredbe članka 102. Ustava RH predložila održavanje sjednice Vlade na temu demografije. Kako RTL neslužbeno doznaje u Vladi, teško je da će do sjednice doći budući da se predsjednica izričito pozvala na svoje ustavne ovlasti, a ne na raniji dogovor.

>> Predsjednica iskoristila ustavne ovlasti pa Plenkoviću uputila zahtjev za sjednicu Vlade: evo o čemu će se pričati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi podsjećaju kako jest ustavna ovlast predsjednice da predloži ovakvu sjednicu, ali i da je isključiva ovlast predsjednika Vlade da je sazove i kao da stavlja pojedine točke na dnevni red. Kako smo neslužbeno mogli čuti, predsjednica do sada nije poslala niti najavljene demografske mjere resornom ministarstvu pa u Banskim dvorima niti ne znaju o čemu se točno radi. Također naglašavaju da je svaka sjednica detaljno pripremljena i koordinirana minimalno dva tjedna unaprijed te da se na ovakav način sjednice Vlade ne mogu ozbiljno pripremati.

S obzirom na službeni ton prepiske dva brda teško je očekivati, a PRH će prema najavi predstaviti mjere sama - kao što je i poslala poziv - da će do dogovora oko sjednice doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo