piše: nikola vikić-topić / Doznajte do kad će biti sunčano te kad stiže snijeg

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kakvo vrijeme ćemo dočekati za - doček

30.12.2016.
11:30
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Pred nama je zadnji vikend 2016. godine. Nju je obilježilo vrlo turbulentno vrijeme uz obilne kiše i ekstremne suše, velike vrućine i, rjeđe, hladnoća. Svega smo imali, no unatoč tomu, godina završava relativno mirno, slično kao što je protekao i cijeli prosinac.

Naime, na nas će i dalje djelovati anticiklona koja donosi nastavak stabilnog i sunčanog vremena, samo na moru sa slabim vjetrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara godina

Na kopnu će sutra, na staru godinu biti pretežno sunčano, no bit će to i dalje zubato sunce. Jutarnja temperatura bit će ispod -5, a najviša dnevna oko 4. Navečer će ponovno relativno brzo padati pa će u vrijeme samog dočeka biti između -5 i -2. Ako planirate doček na otvorenom -  to je svakako za kapu, šal i rukavice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu tijekom sutrašnjeg dana također pretežno sunčano, tek uz malo oblaka. Jutro hladno, samo malo iznad nule. Danju ugodnije, oko 10 stupnjeva. Navečer, za doček, ponovno hladno, temperatura će tad biti između 2 i 5. Puhat će slaba, najviše umjerena tramontana koja će činiti i nešto hladniji osjećaj.

Nova godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, na Novu godinu, u gotovo cijeloj će zemlji biti pretežno vedro. Jutro će ponovno biti prilično hladno. Na kopnu oko -6, na Jadranu od 2 do 5.  Poslijepodne ugodnije. Na kopnu oko 6, na moru 11, 12.

U svakom slučaju, staru godinu ispraćamo te u novu ulazimo sa suncem, pa čak i vedrinom. No, već početak idućeg tjedna donosi promjenu, prvo s kišom, a onda u utorak i zahladnjenjem koje će na kopnu donijeti snijeg. Najviše, više od 15 centimetara, očekujemo u Lici i Gorskom kotaru, dok u nizinama kopna, kako stvari sada stoje, očekujemo manje od 10 centimetara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ovi meteorolozi pratit će taj snijeg i dalje - sve nove informacije možete doznati u našim prognozama unutar RTL Vijesti u 16:30 te u RTL-u Vrijeme oko 19:15

Također, pozivamo Vas da nam se javite i putem naše Facebook stranice RTL Vrijeme gdje svakog dana odgovaramo na Vaše upite i primamo Vaše fotografije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo