Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
klinika za infektivne bolesti

Dr. Tešović: 'Veći priljev djece zbog korone, ali manje hospitalizacija'. Pojasnio i koji su simptomi omikron...

Najnovija varijanta virusa korone munjevito se širi i među najmlađima

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Unatoč velikom broju novozaraženih i činjenici da danas imamo 10.427 novih slučajeva u posljednja 24sata (a više od 16 tisuća kada se tome pribroje i antigenski testovi), na dječjem odjelu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, na sreću, nemaju veći broj djece koja trebaju hospitalizaciju. Potvrdio nam je to Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. dr. sc. Goran Tešović.

"Iako imamo veliki priljev djece na hitnom prijemu, na sreću, nemamo povećan broj hospitalizacije, naprotiv. Trenutačno je troje hospitalizirano djece zbog COVID-19", rekao nam je dr. Tešović.

Ipak, jako puno djece dolazi na hitni prijem upravo zbog korone. 

"Prosjek je oko 70 djece koje primimo na hitnom prijemu. Naravno, ne dolaze svi zbog korone, ali imamo nemali broj djece koja dolaze upravo zbog COVID-a. Nasreću, većinu otpuštamo kući, nema potrebe za hospitalizacijom", rekao nam je naš sugovornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kaže kako su i očekivali da će doći do većeg priljeva djece zbog povećanog broja novih slučajeva zaraze koronom, ali je potvrdio da se i kod djece pokazalo da omikron izaziva uglavnom blaže kliničke slike od delta soja. 

"Simptomi su uglavnom temperatura, grlobolja, kod većih i glavobolja, a neka djeca imaju i proljev", rekao nam je dr. Tešović. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču