Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nemilosrdna borba

Drama na Srebrnjaku - dr. Nogalo dobio opomenu pred otkaz! Spasili ga kolege: 'Ne mogu nas ušutkati'

U ratu u Dječjoj bolnici Srebrnjak koriste se sva raspoloživa sredstva

Image
Foto: Pixsell
N. Cuglin/ 3.2.2020. u 14:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Doktor Boro Nogalo, smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, dobio je opomenu pred otkaz zbog svojih istupa u medijima. Upozorenje mu je 27. siječnja dala v. d. ravnatelja bolnice Ivana Đerek Dubravčić, no i ovaj put su zaposlenici bolnice stali na njegovu stranu pa su ga ad hoc izabrali za sindikalnog povjerenika kako bi i dalje mogao javno istupati.

Portal Vijesti.hr u posjedu je opomene pred otkaz koju je dr. Nogalo dobio. U njoj se navodi da je tijekom prosinca 2019. i siječnja 2020. kontinuirano neovlašteno istupao u medijima iznoseći informacije za koje nije imao odobrenje v. d. ravnatelja te je tako kršio Statut bolnice koji nalaže čuvanje poslovne tajne.

„Obzirom da v. d. ravnatelja Ivana Đerek Dubravčić nije dala ovlaštenje doc. dr. sc. Bori Nogalu da istupa u medijima, Dječja bolnica Srebrnjak se ograđuje od izjava dr. Nogala. Radnik Boro Nogalo počinio je povredu obaveze iz radnog odnosa temeljem članka 86. stavak 5. (odavanje poslovne tajne određene zakonom drugim propisom ili Pravilnikom o radu) i članka 86. stavak 6. (zloporabe položaja ili prekoračenja ovlasti) Pravilnika o radu Dječje bolnice Srebrnjak. Boro Nogalo počinio je povredu Izjave djelatnika vezano za eksternu profesionalnu komunikaciju djelatnika Dječje bolnice Srebrnjak. Slijedom navedenog, upozorava se radnik Boro Nogalo da uskladi svoje ponašanje sukladno prihvatljivim normama ponašanja (…) U slučaju nastavka kršenja obaveza iz radnog odnosa radniku se upućuje pisano upozorenje s mogućnošću donošenja Odluke o otkazu ugovora o radu…“, piše u opomeni koju je dobio smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka.  

"Persona non grata"

Iako se navodi i da na rješenje radnik nema pravo prigovora, Nogalo ga je uložio napominjući da do sada nikada nije primio bilo kakvo upozorenje vezano uz povrede obveza iz radnog odnosa. Niječe da je svojim istupima narušavao ugled ili dignitet bolnice i struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 „Naprotiv, moja eksterna profesionalna komunikacija je bila primarno motivirana svrhom zaštite ugleda i struke u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Stoga molim da još jednom razmotrite vašu odluku i istu povučete. Također naglašavam da mi ne možete ni po kojoj zakonskoj osnovi uskratiti pravo na prigovor“, napisao je dr. Nogalo.

U telefonskom razgovoru dr. Nogalo nam je rekao kako mu je jasno da je on „persona non grata“, ali da ga ne mogu ušutkati.

Upravo se čita

Image
pretužno

Užasne i šokantne vijesti od obitelji obožavane Ede iz serije 'Miriše na ljubav'

„Tim upozorenjem poslali su poruku da ušutkavajući mene mogu ušutkati bolnicu, no pokazalo se da ne mogu jer su zaposlenici stali uz mene. Nisam učinio ništa što bi štetilo bolnici. To potvrđuje i činjenica da sam legitiman kandidat za novog ravnatelja, da je Upravno vijeće bolnice prihvatilo moju kandidaturu, što pokazuje da sam nevin i da u 23 godine nisam učinio ništa loše za Dječju bolnicu Srebrnjak“, kazao je dr. Nogalo.

Podsjetimo, dr. Boro Nogalo smijenjen je u prosincu prošle godine, a Grad Zagreb kao osnivač bolnice protiv njega je podnio i kaznenu prijavu "zbog nadriliječništva". No, nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva u međuvremenu je potvrdio da nikakvog nadrliječništva nije bilo. Nogalo od početka tvrdi da je glavni razlog za njegovu smjenu atraktivno zemljište na Sljemenu, odnosno 60 milijuna eura koje je bolnica Srebrnjak dobila za gradnju Translacijskog centra kakvog nema u Europi. Projekt je to na kojem je Nogalo radio 10 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravno vijeće bolnice Srebrnjak na čelu s Anom Stavljenić Rukavina, bliskom suradnicom gradonačelnika Milana Bandića, još nije izabralo novog ravnatelja, iako je proces trebao biti završen do kraja siječnja. Kao najizgledniji kandidat za Nogalova nasljednika spominje se Dragan Korolija Marinić, bivši član SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno i iz nje - ispisao.

N. Cuglin/ 3.2.2020. u 14:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
DANIJEL BOROVIĆ

Osuđeni pilot o suđenju u Srbiji za RTL: 'Ako je po pravdi, oslobodit će nas, a ako je po politici...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba