evo što on kaže za vijesti.hr / Drama u zadarskoj Hitnoj: 'Nakon što je doznao da treba odraditi smjenu, bivši ravnatelj otvorio bolovanje'

Image
Foto: PIXSELL

Doktor Orlović je za Vijesti.hr rekao kako je postupio po naputku epidemiologa jer ima visoku tempretaturu

27.3.2020.
11:15
PIXSELL
VOYO logo

Bivši ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Predrag Orlović, od trenutka razrješenja s funkcije ravnatelja nije odradio ni jednu liječničku smjenu.

Naime, u četvrtak je prema rasporedu trebao biti u smjeni  u Hitnoj, no isti dan je otvorio bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put je jučer dobio raspored prema kojem je danas ujutro trebao biti u smjeni. Raspored je dobio u 11 sati, a pola sata kasnije je javio da je otvorio bolovanju i da je do daljenjeg na bolovanju", kazao je za Vijesti.hr, Ivica Erlić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Nazvali smo i bivšeg ravnatelja Orlića koji nam je potvrdio da je na bolovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer sam dobio temperaturu 38 i odmah sam se javio epidemiologu. Tim više što sam bio u kontaktu s liječnicima iz Biograda. Moja liječnica mi je rekla neka odmah otvorim bolovanje, a epidemiolog mi je kazao da ostanem u samoizolaciji zajedno s mojom obitelji. Ne kašljem i ne dišem otežano što su još neki od simptoma koronavirusa, ali bi od mene kao liječnika bilo krajnje neodgovorno da budem u kontaktu s pacijentima", kazao nam je Orlović.

Na naš upit je li se testirao, odgovorio je da nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontaktu sam s epidemiologom i slijedim njegve upute. Kazao je da i ja i moja obitelj ostanemo u samoizolaciji, što i činimo, te da pratim stanje i javljam mu ako se pojavi još koji simptom. Zasad još uvijek imam samo visoku temperaturu", pojasnio je.

Podsjetimo, u siječnju je bila zakazana sjednica o donošenju odluke o postupku razrješenja ravnatelja, odnosno Predraga Orlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preduhitrio je sjednicu te je sam , predsjedniku Upravnog vijeća poslao poruku elektronskom poštom,  kojom ga je obavijestio kako je dao ostavku iz osobnih razloga.

Nastavio je raditi u svojoj ambulanti kao ugovorni liječnik HZZO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije imenovan je u travnju prošle godine.

Inače, u samoizolaciji su 24 liječnika zadarske Opće bolnice, 28 medicinskih sestara i još četiri djelatnika, dok je na području Zadarske županije u samoizolaciji čak 109 zdravstvenih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo