stanje u hrvatskim bolnicama / Dramatična ispovijest mladog kirurga: 'Ne stignem na WC, a plaćaju me kao čistačicu. Plačem kao kišna godina'

Image
Foto: Shutterstock

Požalio se da radi mnoge prekovremene sate i da je izgubio sve prijatelje i kontakt s obitelji

10.9.2022.
18:30
Shutterstock
VOYO logo

Da je stanje u hrvatskim bolnicama teško nije neka tajna, no javnost uglavnom ne zna koliki zaista teret podnose naši liječnici i medicinske sestre. Svjedočanstvo mladog specijalizanta kirurgije još je jedna od priča zbog koje se sve više medicinskog osoblja odlučuje na odlazak u inozemstvo.

"24h dežurstvo, rad do 5 ujutro bez prestanka toliko da ne stigneš ni na wc, 68 pregleda (1 liječnik). Ukupno 105 pregleda za 2 specijalizanta, završen posao u 4:30 ujutro. Krenuli spavati, dolazi još jedan akutni abdomen u 4:50 ujutro. Izgubio sve prijatelje, sve kontakte s obitelji. Za asistiranje u sali, pisanje papirologije, dežuranje u OHBP-u, 0 edukacije", napisao je specijalizant u anonimnoj objavi objavljenoj na Facebook stranici HUBOL - Hrvatska udruga bolničkih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je veći problem od navedenog to što za svu žrtvu koju podnose specijalizanti ne dobivaju pravednu naknadu, žali se specijalizant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupnog rada preko 280 sati mjesečno od kojih plaćeno možda 200. Sve to za 12.000 kn. 50 kuna satnica. Satnica čistačice u Zagrebu. Evo, konačno sjeo na wc u dežurstvu u 5:15 ujutro, plačem ko kišna godina, iščekujem novi poziv i pitam se šta mi je ovo trebalo u životu, da se rodim u zemlji gdje se po liječniku pljuje i blati od puka do države za 50 kn sat", zaključio je mladi kirurg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike