Novi rat na Balkanu / Dramatično upozorenje umirovljenog generala: 'Balkanu prijeti rat, potrebno se pripremiti'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Umirovljeni je general otkrio kako ima podatke koji govore da bi moglo doći do novog sukoba na našim prostorima u koje Hrvatska neće biti direktrno uključena

30.4.2018.
9:50
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar obrane i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general Pavao Miljavac u intervjuu za portal Direktno.hr kazao je kako je sukob na Balkanu sve izgledniji. 

Na pitanje vjeruje li da postoji realna mogućnost da Hrvatska bude napadnuta umirovljeni general Miljavac odgovorio je kako do izravnog napada neće moći, no, napominje, da je sve zgledniji novi rat na Balkanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko se stvari na ovim prostorima zakompliciraju, a imamo neke podatke iz jedne istočne države, da kada se završi sukob u Siriji, mogao bi početi ponovno na Balkanu, u jednom širem kontekstu može se dogoditi da ratni vihor prijeđe granice. A onda je kasno bilo što poduzimati. Primjerice, obuka za jednog pilota traje sedam godina, toliko mu treba da bude spreman sjesti i obavljati borbene zadaće. Najveća je opasnost bila da Hrvatska izgubi tu sposobnost, a mislim da je u tom slučaju nikada više ne bismo vratili", kazao je general.

Komentirajući odnose Hrvatske i Srbije rekao je da smatra kako do sukoba između dvije zemlje neće doći. "Mi smo članica NATO-a. Do sukoba može doći samo u širem kontekstu, da se zakomplicira situacija na ovom prostoru. U tom bi slučaju možda netko pokušao iskoristiti novo stanje, ali da bi došlo do izravnog sukoba, nema šanse. Uostalom, NATO štiti sve svoje članice, a mi sudjelujemo već godinama u okviru njihovih postrojbi, rekao je general Miljevac u intervjuu za Direktno.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo