SASTANAK TRAJAO 4 SATA / Drastičan korak! Predsjedništvo SDP-a želi raspustiti članstvo u Zagrebu: Konačan obračun Grbina s 'bernardićevcima'?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Protiv takvog prijedloga za Zagreb bili su Kristina Ikić Baniček, Romana Jerković i Domagoj Hajduković

9.6.2021.
7:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon više od četiri sata rasprave Predsjedništvo SDP-a sinoć većinom glasova predložilo je zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke.

Vrh stranke odlučio je predložiti raspuštanje kompletnog članstva organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu a, kako se neslužbeno doznaje, protiv takvog prijedloga za Zagreb bili su Kristina Ikić Baniček, Romana Jerković i Domagoj Hajduković. O odlukama koje se odnose na dvije županijske organizacije, zagrebačku i međimursku, u subotu će odlučivati Glavni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispisat će se svi članovi

Predsjednik stranke Peđa Grbin već je ranije najavljivao potrebu revizije članstva, a odluke o raspuštanju dvije organizacije znače da će se ispisati svi članovi, a zatim ih ponovno učlanjivati po kriterijima koji budu uspostavljeni.

Saborski zastupnici prema Statutu ne bi trebali biti brisani iz članstva raspuštanjem njihovih organizacija jer o njihovom stranačkom statusu odlučuje Glavni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ prvi, SDP zadržao drugu poziciju, ali im se više nego ikada dosad približila platforma MOŽEMO!

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ prvi, SDP zadržao drugu poziciju, ali im se više nego ikada dosad približila platforma MOŽEMO!

Pokušaj čišćenja od 'bernardićevaca'?

Drastične odluke o raspuštanju članstva u Zagrebu tumači se kao pokušaj čišćenja od 'bandićevaca' i 'bernardićevaca' čime bi se otvorio put za izbor Joška Klisovića za čelnika zagrebačkog SDP-a dok su u Slavonskom Brodu glavnog tajnika stranke Vedrana Babića optužili za falsificiranje potpisa za SDP-ova kandidata za župana pa se na taj način nastoji riješiti sukob tamošnjeg članstva i centrale.

Na znanje je prije dugotrajne rasprave o raspuštanjima, nakon kratke rasprave, primljen i izvještaj predsjednika Grbina o sastanku s predstavnicima platforme Možemo s kojima se ide u pregovore o konstituiranju vlasti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odlukama Predsjedništva Grbin će izvijestiti na konferenciji za medije danas ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo