Ništa im nije sveto / Drski lopovi po crkvama kradu milodare: 'Ma nešto strašno. To je svetinja koju treba poštovati'

Šteta je dijelom popravljena, a iz crkve imaju poruku za lopove

10.1.2020.
13:00
VOYO logo

Na meti lopova posljednjih dana našli su se crkveni milodari. Prošlog vikenda nepoznati su počinitelji ukrali novac iz dviju crkava kod Imotskog, a jučer je prijavljena provala i krađa iz crkve Gospe od Pojišana u Splitu

Krađe su češće oko blagdana, jer počinitelji vjeruju da u to vrijeme ima više novca u crkvenim škrabicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drski lopov preskočio je vrt samostana i putem razbijao vrata ne bi li se dokopao milodara u Crkvi Gospe od Pojišana. Fratrima koji su ujutro zatekli kaos preostalo je samo pozvati policiju, kojoj bi u potrazi za počiniteljem mogao pomoći i videnadzor.

"Ušli su iz vrta kroz samostan gdje su vrata razvalili i išli su po redu. U crkvi su napravili dar-mar , više štete nije bilo, jedino šteta na bravama, vratima i tako to je najveća šteta", rekao je župni vikar Gospe od Pojišana, Drago Vrhovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je treći provala u istu crkvu u posljednjih godinu dana, a dvije su se dogodile u manje od deset dana. Prošli put su lopovi ispilali rešetke i ušli kroz prozor.

"To je nešto strašno to se ne smije dogoditi. To je svetinja, to treba poštivati. To je naše. I takve kad ih se nađe treba ih se kazniti", rekla je Vjera iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je dijelom popravljena

"Prema onome kako je izvedeno, svi koji se znamo ovdje, pretpostavljamo da je netko tko je iz ovoga kraja, netko tko zna gdje će ući da ga se ne čuje", rekao je Igor Odak iz Splita.

"Ja mislim jedino ovi što konzumiraju droge, je jedino oni, neće to normalna osoba učiniti, ne", rekla je Marija iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je dijelom popravljena, a iz crkve imaju poruku za lopove.

"Evo molimo i za one koji to rade da ih Bog obrati iz srca, da im učvrsti vjeru, dobrotu i ljubav da to više ne rade, jer to ljudi rade iz bolesti i možda loših navika i takvih loših navada, ali svakako ćemo svima pomoći", rekao je župni vikar Vrhovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli vikend slične krađe dogodile su se i u dvije crkve kod Imotskog. Policija još uvijek traga za počiniteljima kojima ništa nije sveto. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo