u zagrebu / Drugi je dan najzelenijeg festivala u regiji: Greencajt možete posjetiti još sutra u staroj tvornici žarulja

Image
Foto: RTL

Poruka festivala glasi; 'Zelena budućnost nema alternativu'

4.6.2022.
20:00
RTL
VOYO logo

Drugi je dan Greencajt festivala, najzelenijeg festivala u regiji, koji se održava u Zagrebu. Kako trebaju izgledati gradovi budućnosti, kako pomiriti turizam i održivost, vole li mediji "zeleno" - samo su neke od tema na kojima je više od 60 panelista tijekom dva dana razmjenjivalo iskustva i razmišljanja.

Zelena tranzicija, održivost, klimatski izazovi ono su na što organizatori festivala žele staviti naglasak uz poruku "Zelena budućnost nema alternativu". Festival ima i svoj izlagački dio, od čega veliki segment čine atraktivni električni i hibridni automobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu je bila i reporterka RTL-a Jelena Pajić, koja je razgovarala s organizatorom festivala, Vinkom Filipićem.

"Dojmovi su interesantni, nadam se da su se svi koji su došli na neki način greenspirirali", rekao je Filipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prvi dan Greencajt festivala oduševio mnoštvo zelenih entuzijasta i vodeće svjetske govornike

Image

Prvi dan Greencajt festivala oduševio mnoštvo zelenih entuzijasta i vodeće svjetske govornike

Dodjeljivati će se i nagrada green prie, koja je pokrenuta prošle godine u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, HGK i Fondom za zaštitu okoliša.

"Smatramo da u moru različitih nagrada, svi oni koji su već zelenoj tranziciji zaslužuju svojih pet minuta slave i to je večeras ova dodjela nagrada. Jako smo ponosni da ćemo u šest kategorija pojedincima, institucijama i organizacijama dodijeliti ove nagrade", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipić kaže da s njihove pozicije 2022. godina zelenija, s obzirom na to da su uspjeli u dvije godine festival podignuti na jedan respektabilni nivo.

"Posla je puno, ne treba lažno ulaziti osjećaj da radimo dovoljno. Vremena je zaista malo za korjenite promjene, potrebno je promijeniti paradigmu načina na koji razmišljamo i djelovati brzo", kazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sutra je zadnji dan festivala, program se zatvara u 17 sati, kada će sudionici festivala svoje zelene ideje predstavljati javnosti.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo