gledanje filmova iz kajića / Drugu godinu za redom kod Trogira se održava prvo SAIL IN kino: Puštat će se hrvatski filmovi za sve uzraste

Image
Foto: SAIL IN cinema

Na gledateljima je samo da poštuju jedni druge pri sidrenju i da ne bacaju smeće u more!

5.8.2021.
14:37
SAIL IN cinema
VOYO logo

Drugu godinu za redom organizirat će se SAIL IN cinema na otoku Drvenik Veli, a svi koji su zainteresirani, uključujući i djecu, moći će gledati filmove iz vlastitih kajića okruženi morem.

Sve one koji imaju brodove, kajake i ostala plovila organizatori pozivaju da dođu u uvalu Artić 6.8. u 21 sat i pogledaju prvi po redu film "Moj dida je pao s Marsa" redateljice Marine Andree Škop. Radi se o prvom hrvatskom SF film za djecu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Drive in? Ne, sail in /

Ovakvo kino na otvorenom još niste vidjeli. Otok kod Trogira pruža potpuno drugačiji doživljaj filma

Image
Drive in? Ne, sail in /

Ovakvo kino na otvorenom još niste vidjeli. Otok kod Trogira pruža potpuno drugačiji doživljaj filma

Podržavanje domaće filmske industrije

"Nema tu puno filozofije, Drvenik veli je krasan otok kojeg volimo i na kojem provodimo sva naša ljeta, ali zaista nema puno sadržaja. Zato smo htjeli prije svega ljudima s otoka ali i svima u okolici pokloniti nešto što mi eto znamo raditi", objasnili su iz Udruge svoju motivaciju osnivanja festivala.

Kažu kako je prošlo prvo izdanje kina ispalo maloo gerilski i u zadnji čas, pa su im drvenčani s plaže pomagali da vjetar ne odnese platno i da uspiju to sve izgradit i sačuvat par dana na mjestu. Međutim, svima se svidjela ideja na prvu kao i Gradu Trogir te turističkoj zajednici koji su im i ove godine odlučili pomoći kako bi uspjeli ponovno realizirati kino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova glavna ideja je bila puštati hrvatske filmove i tako s jedne strane podržati domaću filmsku industriju, a s druge strane u ovo vrijeme kad smo svi spojeni na internet, pružiti iskustvo gledanja onoga što većini inače promakne. 

"Lani je prošlo stvarno super, svi su bili oduševljeni a i mi skupa s njima. Vidjeli smo i klince i starije ljude u publici, pa smo ove godine odlučili ići na ruku svima koliko možemo", kazali su iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: SAIL IN cinema 

Zato ove godine u petak festival počinje filmom za mlade "Moj dida je pao s Marsa". Nakon njega, slijedi dokumentarac Tonćija Gaćine "Turizam!". Kratak i zanimljiv osvrt na granu koja iz godine u godinu spašava hrvatsko gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 7.8. se prikazuje dugometražni dokumentarni film koji je tek nedavno imao i svijetsku i hrvatsku premijeru  "Ljubav oko svijeta" Anđele i Davora Rostuhara

Važno je naglasiti da u kinu nema sjedećih ni stajaćih mjesta, samo otvorena drveniška vala u koju možete usidriti svoje brodove, kajiće, glisere, jedrilice, kanue, pedaline, luftmadrace, flamingose; na ćemu god možete doplutati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gledateljima je samo da poštuju jedni druge pri sidrenju i da ne bacaju smeće u more!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo