ministarstvo uprave / Država bez papira: isprave iz državnih matica građani više neće morati pribavljati sami

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Povezivanjem tijela državne uprave digitaliziraju se i pojednostavljuju procesi te ubrzava rad javne uprave sa svrhom jednostavnosti i dostupnosti građanima'

14.4.2017.
10:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U sklopu projekta "Država bez papira" Vlada je obvezala sva javnopravna tijela da u postupcima koji građani pred njima vode po službenoj dužnosti pribavljaju podatke iz državnih matica.

Riječ je o maticama rođenih, vjenčanih, umrlih, registar životnog partnerstva te evidencije državljanstva, doznaje se u Ministarstvu uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako za građane to znači oslobađanje od nepotrebnog pribavljanja dokumenata o kojima država vodi službenu evidenciju.

Uvođenjem web aplikacije "Uvid u osobna stanja građana" Ministarstvo uprave stvorilo je prvi preduvjet za izgradnju "države bez papira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj projekt započinje u uredima državne uprave u županijama, kojima će od 01. svibnja 2017. godine biti omogućen pristup web aplikaciji "Uvid u osobna stanja građana". Ostala javnopravna tijela obvezna su web aplikaciji pristupiti najkasnije do 01. listopada 2017..

Povezivanjem tijela državne uprave digitaliziraju se i pojednostavljuju procesi te ubrzava rad javne uprave sa svrhom jednostavnosti i dostupnosti građanima, ističu u ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo