tko će kome... / Država je šprice i igle za masovno cijepljenje protiv Covida-19 kupila od HDZ-ovca Andrije Hebranga. Pogledajte koju će cifru dobiti

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tvrtka Andrije Hebranga najpovoljnija u ponudi, ali i jedina

18.2.2021.
8:32
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Nedavno je u javnost izašla vijest kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na čijem je čelu ravnatelj Krunoslav Capak, dodijelio posao promocije cijepljenja na društvenim mrežama HZJZ-a poduzetnici Bianci Matković, inače bivšoj ministrici i aktualnoj članici HDZ-a. Istu je objavio portal Net.hr. Vrijednost: 188 tisuća kuna neto, što znači da je cijenom ispod 200 tisuća eskiviran otvoreni postupak javne nabave.

Ipak, ova bivša ministrica u vladi Ive Sanadera nije jedina bivša ministrica HDZ-a čija je tvrtka ostvarila prihod od HZJZ-a u poslovima vezanima za cijepljenje protiv koronavirusa. 1.316.560,90 kuna s PDV-om, uprihodit će i tvrtka Kormedix d.o.o. u suvlasništvu bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Andrije Hebranga koja nabavlja igle i šprice za masovno cijepljenje protiv COVIDA-19, doznaje Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
70 AI startupa /

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije

Image
70 AI startupa /

Vjerojatno je da će Hrvatska biti prva država u kojoj će jedan posto stanovnika položiti osnove umjetne inteligencije

Tvrtka Andrije Hebranga najpovoljnija, ali i jedina

HZJZ je, na kraju prošle godine, raspisao natječaj za nabavu 4.530.628 jednokratnih sterilnih igli veličine 0,6×25 mm te 4.330.028 jednokratnih sterilnih šprica volumena 2 mililitra. Rok zainteresiranima za dostavu bio je do 29.12., a krajnji rok za isporuku polovine tranše igala i šprica je 28. veljače.  U uvjetima su bili propisani rokovi isporuke igala i šprica, što je u ocjeni ponude nosilo deset posto bodova, ako se oprema za cijepljenje mogla isporučiti ranije. Najviše bodova u ocjeni nosila je cijena. Kormedix ne samo da je ponudila odgovarajuću cijenu, već je jedina poslala ponudu za posao vrijedan 1,3 milijuna kuna i to šest dana prije roka, prenosi Telegram.

Posljednjih nekoliko godina, od 2017. i pogotovo sada,  prihodi su Kormedixu značajno porasli. Tako je 2016. ostvarila prihod od 2,3 milijuna kuna, a tijekom 2019. rekordan prihod od 9,1 milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo