kandidatkinja za EK / Dubravka Šuica predstavlja se na saborskom Odboru za europske poslove

Dubravka Šuica već je razgovarala s Ursulom von der Leyen

22.8.2019.
14:32
VOYO logo

Buduća članica Europske komisije Dubravka Šuica u četvrtak se predstavlja članovima saborskog Odbora za europske poslove, nekoliko sati nakon što ju je Vlada potvrdila kao hrvatsku kandidatkinju za mjesto u glavnom izvršnom tijelu EU-a. 

Premijer Plenković, koji je također na sjednici saborskog Odbora, predstavio ju je u uvodu kao "dobru kandidatkinju s bogatim iskustvom u međunarodnim poslovima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je poznajete", kazao je Plenković članovima Odbora. "Ima veliko iskustvo, u trećem je mandatu u Europskom parlamentu, bila je saborska zastupnica i gradonačelnica Dubrovnika". 

Dodao je kako se zasad javno ne razgovara o resorima koje bi Šuica kao povjerenica trebala dobiti, ali je dao naslutiti da Hrvatska za nešto lobira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodimo intenzivne razgovore sa šeficom Europske komisije, no dopustite još dva do tri tjedna da ona donese tu odluku", kazao je Plenković.

Kazao je i da je bilo "mudro i diplomatski iskusno" što je Šuica već razgovarala s Ursulom von der Leyen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuica je na početku obraćanja članovima Odbora također naglasila svoje iskustvo i poručila kako će se posebno zauzimati za ulazak Hrvatske u šengensku zonu.

Oprobeni zastupnici krenuli su s "rešetanjem" Šuice, no onda se umiješao Plenković i obratio se Mostovoj Ines Strenja Linić.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da niste svjesni važnosti Europske unije jer ste jedna od stranaka koje nisu bile tu kad su se prave stranke godinama do dugo u noć borile da uđemo u Europsku uniju", kazao je Plenković. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo