Nakon tri mjeseca / Dubrovačka žičara zatvorena, a turisti razočarani: RTL doznaje da se ovom problemu uskoro nazire kraj

RTL doznaje kako je vlasnik žičare podmirio obveze prema državi, a pred vratima je rješenje spora s Gradom

20.6.2019.
19:07
VOYO logo

To što dubrovačka žičara, jedna od najvećih gradskih atrakcija, ne radi - turistima je veliko razočaranje, a njihovi vodiči teško im uspijevaju objasniti spor vlasnika s gradom i državom.  

No, tim problemima nazire se kraj. RTL doznaje kako je vlasnik žičare podmirio obveze prema državi, a pred vratima je rješenje spora s Gradom Dubrovnikom i ponovno puštanje žičare u promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ne radi od travnja, turisti svakodnevno obilaze jednu od najvećih dubrovačkih atrakcija, čak i kad je teško stići do gore.

Obavijest kako i zašto ne radi stoji i pred žičarom i na internetu, pa ipak turistima promakne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakvog objašnjenja zašto ne radi, vrlo razočaravajuće. Da, vrlo razočaravajuće", kažu turisti koji su došli iz daleke Australije.

S mnogim verzijama priče vlasnik žičare se ne slaže

Nepostojanje koncesijskog ugovora, milijunske dugove, spor vlasnika s gradom i državom - turistima pokušavaju objasniti njihovi vodiči. S mnogim verzijama priče vlasnik žičare se ne slaže, pa im je poslao mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U odnosu na razloge zatvaranja žičare, naveli smo točne činjenice kako bi vodiči mogli na upite turista davati ispravne odgovore", govori za RTL Direkt direktor Excelsa nekretnina.

"Turiste vodiči informiraju o povijesti grada baštini , a ne raspravljaju o problemima poslovnih odnosa subjekata, bilo na lokalnoj ili državnoj razini", kaže nam Maja Milovčić, predsjednica Društva dubrovačkih turista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petljati se u te stvari nije posao vodiča, ali jest novinara. Dio milijuna od oko 45 milijuna kuna, koliko se od njih potražuje, vlasnik je uplatio.

"Excelsa nekretnine podmirile su Republici Hrvatskoj naknadu na ime koncesije, iako koncesiju nisu dobile", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stolu je i izvansudska nagodba s gradom Dubrovnikom, a spreman je i ugovor o koncesiji prema kojem će ubuduće gradu ići 15 posto od prodaje karata.

"Tim bi grad Dubrovnik u konačnici dobio 26 milijuna kuna dugova iz prošlosti i riješili bi pitanja iz prošlosti , što se tiče budućnosti ponuda ecelse je na stolu, 15 posto, o tome će raspravljat vijećnici i u konačnosti donijeti odluku", kaže gradonačelnik Mato Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako gradsko vijeće sve blagoslovi, turisti bi žičarom prema Srđu opet mogli već početkom srpnja.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo