'Političari trebaju povući ručnu' / Dubrovački branitelj s Jarkom za RTL: 'Poruka da nema nitko relevantan je grozna, tko smo mi?'

Iako nije bilo pozvan, predsjednik Zoran Milanović došao je na obljetnicu, a onda se pred medijima opet svađao s premijerom

29.10.2022.
19:28
VOYO logo

Hasib Alibegović Ale, dozapovjednik specijalne policije gostovao je s Andrijom Jarkom u RTL-u Danas.

Govoreći o 30. obljetnici oslobođenja juga kaže kako je to tada izgledalo kao brutalna agresija na koju nisu bili spremni, koja se ne bi trebala događati, trebali bi ljudi živjeti u miru.
"Uspjeli smo se obraniti i obraniti grad i nakon što smo ostali slobodni, jedva smo čekali trenutak krenuti u deblokadu", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluga dubrovačkih branitelja, kaže, je nemjerljiva jer da je grad pao, ne zna što bi deblokirali ili oslobađali.

Što se tiče političkog prepucavanja, tvrdi kako je to braniteljima jako tužno i ružno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna izjava od jučer da nitko relevantan neće biti na obljetnici, ali tko smo mi branitelji, mi smo najrelevantniji, ovo je naš dan, nitko ne bi trebao to zasjeniti niti slati ovakvu poruku mlađim generacijama", rekao je.

Moralo bi se tome, govori, stati na kraj, a političari bi trebali povući ručnu, branitelji nisu razjedinjeni, smatra, ali razjedinjuje ih ovakav stav. "Cilj nam je bila moderna, suverena država koja ide naprijed, stvara ljubav, zajedništvo. Političari su prolazni, narod i branitelji u zajedništvu će ostati i imat će budućnosti", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je programom obljetnice, a smatra da bi se trebalo i češće održavati. Govori kako je lijepo bilo vidjeti Stradun pun stranaca koji im plješću, snimaju i skandiraju, lijepa je to poruka, navodi, svijetu iz Hrvatske.

Upitan je li ikada zažalio zbog obrane, govori kako nije. "Treba se boriti za drugog, kada to prestanemo činiti onda smo i na neki način mrtvi", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo