TRAJE VEĆ GODINAMA / Dubrovački carinik na izmaku snaga. U auspuh mu trpali pur pjenu, razbijaju mu stakla. Slučajno je?

Image
Foto: Ilustracija/Maja Santosi/PIXSELL

Kaže da je prostor pod video nadzorom te da bi policija trebala moći otkriti počinitelja, no nisu ga niti kontaktirali

23.1.2022.
15:11
Ilustracija/Maja Santosi/PIXSELL
VOYO logo

U cijev auspuha prije nekoliko godina netko mu je umetnuo pur pjenu pa kratko nakon toga probušio sve četiri gume, potom razbio prednje vjetrobransko staklo, a sada i ono stražnje.

Scenarij je to s kojim se suočava djelatnik dubrovačke Carinarnice. Vozilo koje uvijek, dolaskom na posao, parkira na isto mjesto, godinama je meta vandala. Kako govori za Dubrovački, sve se dogodilo tijekom noći s 11. na 12. prosinca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su bile dvije velike rupe i cijelo je staklo bilo ispucalo. Istog dana sam sve prijavio policiji, a kad su došli čuo sam njihov komentar kako je to vjerojatno od kamenčića ispod nečije gume te da se to dogodilo slučajno. Nakon toga su mi dali da nešto potpišem, pruživši mi mali blok papira na kojem, međutim, ništa nije pisalo", govori dalje.

Ističe i kako je parkiralište na kojem se vozilo nalazi pod video nadzorom pa polaže nade da će se počinitelj pronaći, no nije uvjeren da policija postupa po prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Očevid u tijeku /

Ubojstvo na zagrebačkoj Knežiji? U napuštenoj kući pronađeno tijelo muškarca s vidljivom ozljedom

Image
Očevid u tijeku /

Ubojstvo na zagrebačkoj Knežiji? U napuštenoj kući pronađeno tijelo muškarca s vidljivom ozljedom

"Kako parkiralište nadzire više kamera bio sam uvjeren da će se otkriti počinitelj i zato sam prepustio sve policiji koja me, međutim, uopće nije kontaktirala. Stoga sam osobno, u dva navrata otišao u Vilu Palmu kako bih podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Međutim, policijski službenici oba su mi puta odgovorili kako sam to već napravio, iako znam da nikakvu prijavu nisam potpisao. Na njihovu nisku procjenu štete rekao sam im i kako su je u ovlaštenom SEAT servisu procijenili na gotovo 7 tisuća kuna, samo su dodali kako će se to lako korigirati kad otkriju počinitelja", kaže.

Iz PU dubrovačke za Dubrovački pak navode da se sve dogodilo drugog datuma, između 4. i 5. prosinca 2021. godine u vremenu između 20 i 14 sati, a istaknuli su i kako je po izjavi oštećenog riječ o šteti od 1200 kuna. On pak za Dubrovački kaže da je servis istu procijenio na gotovo 7000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštećeni je upoznat kako se radi o kaznenom djelu oštećenja tuđe, gdje se progon poduzima po prijedlogu koji je za sada odbio podnijeti", zaključuju iz policije te dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo