NUŽDA IH STISLA / Dubrovnik dobiva najskuplji javni zahod u državi: Kvadrat će koštati gotovo 9.000 eura

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Novi bi zahod u Ulici Cvijete Zuzorić, obećavaju iz dubrovačke gradske vlasti, trebao biti dostupan 24 sata

1.3.2019.
8:35
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Broj posjetitelja koji dolaze u Dubrovnik na odmor svake godine raste, a nađu li se ti isti posjetitelji unutar povijesne jezgre s potrebama fiziološke naravi, moraju trčati u javni zahod u staroj luci ili u javne zahode na Pločama i Pilama.

A ti zahodi ni ne rade u sitne sate. Međutim, situacija bi se uskoro mogla promijeniti, najavio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te potvrdio da će Grad izdvojiti oko 807.000 eura za kupnju prostora u vlasništvu RH za potrebe otvaranja javnog zahoda u povijesnoj jezgri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Upozoravali su nas brojni građani, pa i ugostitelji, kako s nedostatkom javnog zahoda imaju problema. Zato je Grad Dubrovnik stupio u kontakt s Ministarstvom državne imovine, koje nam je odlučilo prodati jedan prostor površine oko sto kvadrata, koji će Grad Dubrovnik u suradnji s tvrtkom "Čistoća" pripremiti kako bi postao vrhunski sanitarni objekt. Naravno, bit će tu i WC za osobe s invaliditetom, kao i prostor za majke s djecom za presvlačenje'', najavio je.

''Cilj je da bude na razini sanitarnog čvora od pet zvjezdica jer gradu Dubrovniku je potrebno da javni zahod bude jedan uistinu reprezentativan objekt, a cijena prostora koju će Grad Dubrovnik platiti Ministarstvu državne imovine je šest milijuna kuna, prostor će Grad iznajmiti tvrtki "Čistoća", koja će ga onda privesti svrsi'', kazao je Franković za Slobodnu Dalmaciju o projektu koji će po kvadratu korisne površine stajati više od 8.800 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iz gradske uprave su precizirali lokaciju prvog budućeg javnog zahoda unutar zidina, na adresi Cvijete Zuzorić 3. Nakon što bude okončana kupnja, a što očekujemo u mjesecu svibnju, plan je privesti ga svrsi do sezone 2020. godine'', naveli su iz Grada Dubrovnika.

Iz Ministarstva državne imovine potvrdili su da im je od Grada Dubrovnika stigao zahtjev, ali ne za kupnju, nego za darovanje poslovnog prostora, površine 91,08 metara kvadratnih u prizemlju zgrade radi smještaja javnog zahoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom na to da smještaj javnog zahoda, člankom 45. Zakona o upravljanju državnom imovinom, nije propisan kao zakonska osnova za darovanje nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske jedinici lokalne samouprave, Grad Dubrovnik je podnio prijedlog za kupnju nekretnine neposrednom pogodbom, sukladno članku 41. istog Zakona. Nakon što Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dostavi mišljenje o pravnoj valjanosti prijedloga ugovora o kupoprodaji, on će biti sklopljen'', odgovorili su iz Ministarstva državne imovine.

Javni zahodi su u zimskom razdoblju otvoreni od osam do 22 sata, a ljeti je to radno vrijeme produljeno do dva sata ujutro. Novi zahod u Ulici Cvijete Zuzorić, obećavaju iz dubrovačke gradske vlasti, trebao bi biti dostupan 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo