MJEŠTANI GUBE STRPLJENJE / Dumbović planirao adrenalinski park pa ostavio račun od 91.000 kuna. RTL istražuje na što je trošio novac građana

Darinko Dumbović je otišao - adrenalinskog parka na području Petrinje nema

3.7.2022.
19:25
VOYO logo

Nakon potresa u Petrinji, dok su ljudi čekali bilo kakav krov nad glavom, pa makar i kontejner, bivši gradonačelnik Darinko Dumbović planirao je adrenalinski park.
Njegova nasljednica kaže: za to idejno rješenje dočekao ju je račun od gotovo 100 tisuća kuna. I to nije sve. Dok je Dumbović u istražnom zatvoru zbog sumnji da je sinu namještao poslove, Matea Klišanin istražila je kako se trošio novac građana razrušenog Grada.

Darinko Dumbović je otišao - adrenalinskog parka na području Petrinje nema. Za njega je Grad, uoči prošlih lokalnih izbora, tada s njim na čelu, naručio idejno rješenje. Sve piše na stranicama Grada, ali malo tko zna o čemu je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne znam. Ja ništa ne znam. Ja samo znam da je bio dobar koliko sam ja ovdje", kaže Tahira, stanovnica kontejnerskog naselja u Mošćenici.

"Zašto ne bi imali, ali ja kažem, sad je prioritet ljudima domove spremiti, ništa drugo. A ono je, svaka mu čast borio se koliko je mogao", kaže Mira Arelić, stanovnica kontejnerskog naselja u Mošćenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
podijeljena mišljenja /

Javnost ne pamti mnogo toga iz dvaju mandata bivšeg gradonačelnika Dumbovića. Ali, pamti grad

Image
podijeljena mišljenja /

Javnost ne pamti mnogo toga iz dvaju mandata bivšeg gradonačelnika Dumbovića. Ali, pamti grad

A istina je, kaže, aktualna gradonačelnica drukčija. Za idejno rješenje adrenalinskog parka nju je dočekao račun od 91 tisuće kuna. Na što se novac trošio ne može vjerovati.

"Nalazili smo nekakve naručene projekte poput disruptivnog koncepta Grada Petrinje, koji nitko od nas ne zna što znači, onda neke mobilne kamere koje su stajale neiskorištene, sve je to stajalo stotine tisuća kuna, pojedine narudžbe", kaže Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije joj jasno ni zašto je jednoj tvrtki plaćen vrtoglav iznos za posao pripreme dokumentacije za procjenu štete nakon potresa na gospodarskim objektima. Trebalo ga je odraditi gradsko povjerenstvo.

"Koji je razlog zašto to Povjerenstvo nije odradilo odnosno zašto je dodatno isplaćeno oko 2 milijuna kuna, ako se ne varam za iste te radove, vidjet ćemo što će istražni postupak pokazati budući da je i ta dokumentacija izuzeta iz Gradske uprave", dodaje Komes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo i kako je Grad bio ovršen zbog računa od više od 300 tisuća kuna za uklanjanje jednog seoskog društvenog doma, jer ga nisu imali čime platiti. Gradnja novog je stala, zbog nepotpune dokumentacije. Pronađeno je novo rješenje, ali mještani gube strpljenje.

"Nemamo odgovore, samo čekajte, čekajte, bit će, kad će biti, ne znamo, svi mještani nisu zadovoljni, najviše radi te trgovine", kaže Nikola Horvatinec iz Male Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O konkretnom slučaju Dražen Ivanić, odvjetnik bivšeg gradonačelnika ne zna ništa. Dumbović se sa svim sumnjama, zbog kojih je u jednomjesečnom zatvoru nosi dobro, jer su, kaže, neosnovane. Čudi se kako njihove žalbe još nisu riješene, a nije mu jasno i zašto se mediji bave Dumbovićem, a ne obnovom. O svemu smo pitali i USKOK, ali odgovor još nismo dobili.

"Gradonačelnica Petrinje očito jedino o čemu ona promišlja i što iznosi u javnost su podaci o tome da li je netko izuzeo kakav dokument ili ne, a što je samo po sebi tajni podatak", rekao nam je u telefonskom razgovoru Dražen Ivanić, odvjetnik Darinka Dumbovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritajili su se bivši Dumbovićevi suradnici. Kontaktirali smo ih nekoliko. Iako je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, nitko od njih nije htio stati pred kamere i pojasniti na što se sve trošio gradski novac.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo