o rušenju / Dumbović za RTL Danas: U ponedjeljak ujutro očekujem mehanizaciju koja će isto napasti ovu Petrinjku i ruševine u gradu Petrinji

Iz dana u dan sve više će se rušiti. A ono što treba završiti je Sajmište, to rješenje za gospodarsko i stambeno pitanje brojnih građana i ključ svega.

30.1.2021.
19:05
VOYO logo

Počela su rušenja u Sisku, u Petrinji bageri ugašeni čim je premijer otišao. Vidjeli smo negdje se ruši, negdje baš i ne.U Petrinji je bio RTL-ov reporter Goran Latković koji je o svemu tome razgovarao s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem. 

Kako gledate na to da je rušenje u Petrinji trajalo pola sata dok je premijer obilazio centar Petrinje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidio sam početak nečega što se ostvaraje na način kako stvoriti od današnjeg dana pa nadalje kontinuitet rušenja, ali ne samo rušenja nego i građenja. Danas smo obišli početak rušenja vojarne i Petrinjke. 

Znamo da je vikend i očekujem u ponedjeljak ujutro mehanizaciju koja će isto napasti ovu Petrinjku i ruševine u gradu Petrinji kao što isto tako će se graditi na Sajmištu.  U našem akcijskom planu u svim aktivnostima je da istovremeno rušimo i gradimo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarao sam danas s građanima koji rekli da ispod robne kuće je atomsko sklonište koje je puno armiranog betona, kako onda ta kuća ima prioritet prema drugim  ruševina koje prijete životima građana?

Treba stvoriti razliku između objekata, između objekata  koji su izuzetno zahtjevni ali su u crvenom i koji su u vlasništvu države. To je od države, država ruši svoje, to je i bilo moje inzistiranje da rješavaju ono što je u crvenom i što je uvijek i bio problem u u centru Petrinije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je sa školama?

Škole su županijske i tu isto mislim da neće biti problema, jedini problemi mogu se javiti u miksu vlasništva lokalnog, županijskog, državnog i privatnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko će trebati da se i sve ostalo počne rušiti?

Kada krene nema stanja, iz dana u dana sve više će se rušiti. A ono što treba završiti je Sajmište, to rješenje za gospodarsko i stambeno pitanje brojnih građana i ključ svega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo