Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
JASNO I GLASNO

Dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda

'Sada kada je u javnost dospjela tajno snimljena snimka, želimo i javno osuditi ovaj, za nas, sramotni ispad i kukavički čin tajnog snimanja i plasiranja snimke u javnost', navode

Image

Ilija Vučemilović

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hina/ 18.7.2021. u 13:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dvije braniteljske udruge osudile su u nedjelju istup čelnik veterana Tigrova Ilije Vučemilovića koji je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima.

Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HZURPB) i Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Hrvatske (ZUHBLPTSPHR) poručili su kako je na posljednjem sastanku u Ministarstvu branitelja "jedan od čelnika udruge" svjesno uzeo riječ u trenutku kada je sastanak već bio završen te je na "neprimjeren način želio izazvati reakciju i nered".

"Međutim, svi prisutni ostali su smireni i već na licu mjesta osudili ispad. Sada kada je u javnost dospjela tajno snimljena snimka, želimo i javno osuditi ovaj, za nas, sramotni ispad i kukavički čin tajnog snimanja i plasiranja snimke u javnost", navodi se u priopćenju udruga.

Smatraju kako taj čin nema za cilj pridonijeti svečanoj i dostojanstvenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, nego unošenje nemira među stradalničku i braniteljsku populaciju te promociju i veličanje samoga sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ovim činom još jednom dajemo punu podršku ministru Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na ustrajnom i predanom radu pri rješavanju problema braniteljske populacije i svih stradalnika Domovinskog rata", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo hrvatskih branitelja prozvalo je jučer čelnika jedne braniteljske udruge koji je tajno snimao razgovor s djelatnicima ministarstva nakon sastanka vezanog za obilježavanje Dana pobjede u Kninu da pokušava uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje.

Upravo se čita

Image
SRETNO!

Najbolji kuhari amateri iz Sjeverne Hrvatske stižu u 'Večeru za 5 na selu'

Na snimci koja kruži društvenim mrežama čuje se čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović koji je optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima, tvrdeći da se predstavnike branitelja na sastanak zove kao korisne budale kako bi samo potvrdili kninski protokol oko kojeg su se unaprijed dogovorili političari.

Ministarstvo je navelo je da je riječ o tajno i bez ovlaštenja snimljenoj snimci incidenta nakon sastanka tehničko-organizacijske naravi održanog u četvrtak s ciljem dogovora Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 18.7.2021. u 13:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dva pucnja i kraj

Čovjeku kraj Zagreba netko je ubio psa. Zaplet je nastao kada su lovci lagali da su slučaj prijavili policiji…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba