KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA / Dvije kave kao etička letvica Kolinde Grabar-Kitarović

Pala je prva žrtva afere SMS

13.12.2018.
22:20
VOYO logo

Pala je prva žrtva afere SMS. 

Savjetnik predsjednice za nacionalnu sigurnost Vlado Galić natjeran je da podnese ostavku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galića je podsjetimo, u svojim iskazima spominjao Franjo Varga za kojega se sumnja da je falsificirao SMS-ove za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića

Premda je u toj aferi jedino sporno što Galić poznaje Franju Vargu, odnosno što je s njim dva puta u životu popio kavu, višemjesečno rastezanje po medijima njezinog savjetnika naštetilo je i ugledu predsjednice Republike, a ona živi od ugleda, a ne od Galića pa je Galić smijenjen. Ali smjena se ufino zove ostavka iz moralnih i etičkih razloga kako je jutors priopćio njezin Ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, ponovit ćemo, ostavka nije Galićeva želja, kako nas pokušava uvjeriti Kolinda Grabar-Kitarović, nego je Galić na nju natjeran, ali to je sad manje važno. 

Važno je da je predsjednica etičku letvicu u svom uredu podigla toliko visoko da su, evo, čak i dvije kave koje je Vlado Galić nekad davno popio s čovjekom koji je danas u pritvoru,  dovoljne za njegovu ostavku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim to je letvica za Vladu Galića. Kolinda Grabar-Kitarović, logično, ne može tako visoko skočiti pa svoju ljestvicu drži nešto niže. I to toliko nisko da bez problema može preći preko toga da je  dernečila s čovjekom koji je osuđen da je ukrao 100 milijuna kuna i potom pobjegao iz Hrvatske, a prije toga ju je častio ručkovima, večerama i zlatnim ogrlicama. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko nisko da bez problema kao savjetnika za unutarnju politiku može uzeti Matu Radeljića, čovjeka koji doduše nije dobivao zlatne ogrlice, ali je isto tako ručao i večerao i bio akter afere sa svojim bivšim poslodavcem Željkom Bilošem koji je optužen za poreznu prevaru i kupovanje informacija od policije. 

Pa kad nakon svega toga, bez problema nekome daš otkaz zbog dvije kave, onda nema ni problema ni obraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo