U 50 dana / Dvojica planinara prijeći će čak 1100 kilometara pješice, sve zbog plemenitog razloga: 'Ako trebamo šepati, ići ćemo do kraja'

Za svaki prijeđeni kilometar na račun udruge trebalo bi sjesti 100 kuna, kolika je cijena prosječne terapije

20.4.2021.
19:33
VOYO logo

U 50 dana dvojica bračkih planinara prijeći će 1 100 kilometara - pješice, a sve kako bi pomogli Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju "Brački pupoljci".

Za svaki prijeđeni kilometar na račun udruge trebalo bi sjesti 100 kuna, kolika je cijena prosječne terapije. Ispred njih je još najmanje 20 dana pješačenja, a naša Jelena Tešija susrela ih je na splitskom području. 

Iza sebe već imaju 700 kilometara i 31 dan hodanja po planinarskim rutama, no nije uvijek bilo lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najteži su bili zimski uvjeti Velebita i Dinare. To je baš bilo ono, ajmo reći, i gladovanja i zimovanja i svega'', rekao je planinar Ranko Dragičević.

Image
zlatna vrpca /

Sedam maratona u sedam dana: Više od 200 maratonaca trčalo je s istim ciljem - dati podršku oboljelima od raka

Image
zlatna vrpca /

Sedam maratona u sedam dana: Više od 200 maratonaca trčalo je s istim ciljem - dati podršku oboljelima od raka

''Čak smo se tri, četiri puta zapitali oćemo se mi iz ovoga izvuć ili ne. Bili smo zaglavljeni u kao jednom planinarskom skloništu po dva dana. I morali smo uglavnom ili vratit se nazad i ići okolnim putem ili ostati tu i čekati da sve to prođe'', kazao je planinar Daniel Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odustajanje niti u jednom trenutku nije bila opcija.

''Ako trebamo šepati – ići ćemo do kraja. Ako treba izaći iz države, ući u Bosnu ilegalno i vratit se nazad i nastaviti našu stazu to ćemo i napraviti'', rekao je Lončar.

Pred njima je još oko 400 kilometara, a hodanjem žele i upozoriti na probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cilj je skupiti 110 tisuća kuna kao 1100 kilometara, 100 kuna kilometar, iako je nebitno koliko će se uplatit. Bitno je samo da se sudjeluje, da se uplati koliko ko može'', rekao je Dragičević.

Jer 70 djece s teškoćama u razvoju godišnje treba oko 3200 sati terapija. Kako bi one i dalje ostale besplatne, i na otoku, Udruzi je potreban novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ono što je nama, uz prikupljena sredstva, rekla bih, još bitnije je to što momci putem educiraju javnost o problemima s kojima se susreću obitelji djece s teškoćama. I svaka etapa simbolizira svakodnevicu koju oni prolaze'', rekla je predsjednica Udruge ''Brački pupoljci'' Mirjana Nižetić.

Planiranih 110 tisuća kuna dovoljno je da pokrije trećinu godine, a brački planinari vjeruju kako će, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeti prikupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo